Trenutno se predvaja:
19. november 2019 ob 15:56 Novice

Maleniča bi verjetno razrešili, tudi če ne bi vozil pijan

Goran Malenič je pred dnevi vozil pod vplivom alkohola, v javnost pa je prišel tudi posnetek njegovega plesa po mizi in s steklenico v roki v prostorih javnega sklada.
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Danes so se sestali člani nadzornega sveta javnega stanovanjskega sklada koprske občine. Dogovarjali so se o prihodnjih korakih, povezanih z direktorjem Goranom Maleničem. Predloga za njegovo razrešitev danes še ne bo, saj bodo dali Maleniču možnost, da dogodke pojasni, nam je pred sestankom povedala predsednica sveta Mojca Hilj Trivič.

Na potezi je torej nadzorni svet, je popoldan dejal koprski župan Aleš Bržan:

"Gospod Malenič mojega zaupanja nima več. Verjetno tudi zaupanja nadzornega sveta. Njim pa je treba dati v presojo, da odločijo, ali je primeren za vodenje javnega stanovanjskega sklada. Če bodo odločili, da ni, bom to odločitev uvrstil na prihodnjo sejo občinskega sveta."

Z Maleničem se je o nadaljnjih korakih v nedeljo pogovarjal tudi svetovalec Robert Šuc, kar je Malenič razumel kot izsiljevanje, zato ga je danes ovadil policiji:

"To težko komentiram. Vem le, da sta se pogovarjala in da naj bi Malenič včeraj do desetih sporočil svojo odločitev. A tega ni storil. Iz medijev sem razumel, da ne namerava dostopiti."

Nadzorni svet se po naših informacijah ukvarja tudi z drugimi razlogi za njegovo razrešitev. Bi ga torej razrešili v vsakem primeru, tudi če ne bi bilo vožnje pod vplivom alkohola?

"Nobene odstopne izjave mu nisem dal. Omenil pa sem mu možnost, da bi odstopil sam, ker se v zadnjih letih na področju reševanja stanovanjske politike v občini ni storilo nič. A na to ni bil pripravljen."

Malenič je bil za naša vprašanja nedosegljiv.

Tjaša Škamperle

Direktor koprskega stanovanjskega sklada Goran Malenič. Video: youtube.

Zadnji prispevki