Trenutno se predvaja:
7. julij 2018 ob 13:10Novice

Med počitnicami veliko dejavnosti za otroke

Za poletno varstvo otrok v obalnih mestih med drugimi poskrbijo v Osnovni šoli Koper, v Društvu prijateljev mladine Izola in v piranskem Epicentru.
Otrokom v Izoli omogočajo tudi igro v morju. Foto: Facebook/Društvo prijateljev mladine Izola

Med poletnimi počitnicami so na nekaterih obalnih šolah, društvih in drugih ustanovah tudi letos organizirali varstvo za otroke. Zanje so pripravili pester nabor dejavnosti, izletov, obiskov knjižnic in muzejev ter kopanje na plažah.

Otroci, ki počitnice preživljajo v varstvu na Osnovni šoli Koper, so se ravno odpravljali na kopanje in na izlet z barko do Pirana. Med njimi tudi Kim: "Všeč mi je, da gremo na plažo in kakšen krat tudi na izlete in da smo lahko v razredu, rišemo, gremo ven."

Otroci prihajajo iz koprskih mestnih šol, pa tudi iz zaledja, je povedala učiteljica Tjaša Gržinič: "Učencev je trenutno okrog 160, številka se spreminja skozi teden. Program je zelo pester, skupine se razdelijo na pol, polovica gre na plažo, polovica ostane v šoli, kjer se odvijajo razne aktivnosti, športne, likovne delavnice. Prejšnji teden smo bili v Škocjanskih jamah."

V izolskem Društvu prijateljev mladine se otroci, ki jih v varstvu okrog 30, najraje kopajo na Svetilniku, pravi Rubi: "Tukaj imam veliko prijateljev, lahko rišemo, se igramo, pogovarjamo. Ta teden smo imeli novinarski krožek."

Vsebine so različne, je povedala vodja društva, Barbara Motoh Bračanov: "Imamo teden spoznavanja živali, morja, gledališča, gremo tudi na taborjenje na Dragonjo. So pa potrebe staršev vsako leto večje, ker se je podaljšala tudi ta doba, do katere delajo nonoti, in je težje dobiti varstvo."

Veliko zanimanja za varstvo je tudi v piranskem Epicentru. Otroci se radi vračajo in preživljajo tudi bolj kakovostno prosti čas, je dejala vodja Patricija Lovišček: "Imamo kar nekaj otrok, ki koristijo naš program vsa leta, ko ga pač lahko. Beležimo že otroke druge generacije, ki so že drugič ali tretjič z nami."

Med drugim so obiskali knjižnico, veliko je športnih iger, pravi Rok: "Jaz najraje igram 'calcetto' in ping pong, všeč mi je, ko gremo na stadion in igram nogomet."

Med poletnimi počitnicami pa so letos prvič mladim odprli vrata tudi v lucijski enoti Epicentra, kjer pripravljajo med drugim družabna srečanja in jezikovne delavnice.

Prispevek Tjaše Lotrič:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki