Trenutno se predvaja:
2. julij 2017 ob 12:09 Novice

Mina Markovič v petem zaporednem finalu do sedme kolajne na EP

Mina Markovič je osvojila drugo mesto na evropskem prvenstvu v težavnostnem plezanju v Campitellu v dolini Fassa pod obronki Dolomitov v Italiji.
Mina Markovič
Markovičeva je bila s svojimi 29 leti najstarejša finalistka. Foto: BoBo

Markovičeva, evropska prvakinja pred dvema letoma v Chamonixu, je Sloveniji priborila sedemnajsto kolajno na prvenstvih stare celine v športnem plezanju.

Za edino slovensko kolajno na letošnjem prvenstvu stare celine v težavnosti je poskrbela Markovičeva, ki je osvojila svojo sedmo kolajno na evropskih prvenstvih. Ima jih največ od vseh slovenskih plezalcev in plezalk. To je bil že njen peti zaporedni finale na evropskih prvenstvih ter četrta kolajna na EP v težavnosti. Prvo je osvojila na EP leta 2008 v Parizu.

Slovenija je imela v finalu tri finaliste in tri favorite za odličja, a sta Janja Garnbret in Domen Škofic ostala brez. Tekmovalcem je mešalo štrene novo pravilo o omejitvi časa na šest minut, ki ga je Mednarodna zveza za športno plezanje IFSC prvič testirala prav na prvenstvu, na dolgi, težki in previsni steni, takšna omejitev pa je veljala za plezanje smeri v polfinalu in finalu.

Primož Čepar, STA


Zadnji prispevki