Trenutno se predvaja:
11. januar 2021 ob 11:00 Novice

Mladi smučarji skakalci komaj čakajo tekmovanja

Letošnja zima je Goro nad Ajdovščino obdarila z debelo snežno odejo. Skupaj z novo urejeno skakalnico bi tako imeli mladi smučarji skakalci po dolgem času idealne pogoje za trening na domačem terenu, a zaradi omejitvenih ukrepov ne smejo leteti.
Slika je simbolična. Foto: Primorske novice
Slika je simbolična. Foto: Primorske novice

Mladi smučarji skakalci iz Skakalnega kluba POK, ki so ga pred osmimi leti ustanovili z namenom oživljanja smučarskih skokov na Gori, treninge s trenerjema Danilom Pudgarjem in Mitjo Velikonjo že nekaj časa opravljajo na daljavo.

Mitja Velikonja nam je povedal: "Predvsem sva pošiljala navodila po mailih in potem so nama otroci pošiljali posnetke, tako sva lahko kaj svetovala, slišali smo se po telefonih. Težko je za te otroke in naju, ker nismo v pristnem kontaktu, ker otroci v živo veliko lažje tudi razumejo zadeve."

Kako trenirajo sami, so povedali Jure, Andraž in Mia Lara.

"Sem si naredil skakalnico in treniram telemark, tekam na smučeh in se sankam."

"Zdaj, ko je sneg, zelo rad tečem na smučeh. Pogrešam pa, da nismo nič skupaj z ostalimi skakalci in tudi da ne treniramo na skakalnici in ne skačemo."

"Komaj čakam, da spet normalno začnemo skakat in tekmovat."

Ob pomoči ajdovske občine, lokalnih podjetij, prijateljev skakalnega športa in lastnega dela, na Kovku urejajo skakalni center s tremi skakalnicami. Največjo, 40-metrsko, so že preplastili s plastično maso. Velikonja pove: "Tik pred zimo smo začeli polagati maso še na 25-metrsko skakalnico, mislim, da bo ta, v kolikor bo vreme dopuščalo, tudi spomladi prekrita in urejena za treninge."

Sledila bo preplastitev še 15-metrske skakalnice, ureditev sodniških stolpov in spremnega objekta s slačilnicami ter smučarno. S skakalnim centrom bodo prihranil čas in zmanjšali stroške, ki so nastajali zaradi treningov drugod po Sloveniji, organizirali pa bodo lahko tudi tekmovanja.

Karin Zorn Čebokli


Zadnji prispevki