Trenutno se predvaja:
14. maj 2019 ob 14:51Novice

Na Bistriškem prijeli za poln avtobus ilegalnih prebežnikov

Ilirskobistriški policisti so od včeraj zjutraj obravnavali 74 nezakonitih prehodov državne meje. Tujce, med katerimi je največ državljanov Afganistana, bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.
Facebook
Prijete prebežnike so prepeljali na policijsko postajo z avtobusom in policijskimi vozili. Foto: Facebook

Včeraj okrog 16. ure so policisti na območju Gomancev v občini Ilirske Bistrica v zapuščenem objektu prijeli pet državljanov Pakistana in dva državljana Afganistana, v sosednjem objektu pa so zagledali še več oseb. Anita Leskovec, Policijska uprava Koper:

″Na kraj so poklicali več patrulj, vključno z vodniki službenih psov, ter pripadnike Slovenske vojske. Na kraju je bila tudi specializirana enota za nadzor državne meje.″

Zdelo se jim je namreč, da so prebežniki tudi v sosednjem opuščenem objektu. ″Skupaj jih je bilo po krajši iskalni akciji prijetih 66 in sicer devet državljanov Pakistana in 57 državljanov Afganistana. Z avtobusom in policijskimi vozili so jih policisti pripeljali na Policijsko postajo Ilirska Bistrica, kjer so z njimi opravili vse postopke.″

Ko bodo z njimi dokončno zaključili, jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom. V letošnjem letu so na območju Policijske uprave Koper sicer prejeli več kot 1.100 ilegalnih prebežnikov, večino na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica.

Sabrina Mulec


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki