Trenutno se predvaja:
4. maj 2021 ob 07:00 Novice

Na Kanalskem odslej brez banke

Poslovalnica Nove kreditne banke Maribor v Kanalu ob Soči od ponedeljka ne posluje več. Vodstvo banke zaprtje kanalske enote upravičuje s potrebo po optimizaciji poslovanja. Nad ravnanjem banke so v lokalni skupnosti zelo razočarani in jezni.
Strankam na Kanalskem odslej za urejanje bančnih storitev v NKBM ponujajo bankomat in pošto ali bančno centralo v Novi Gorici. Foto: Radio Koper/Andrej Šavko
Strankam na Kanalskem odslej za urejanje bančnih storitev v NKBM ponujajo bankomat in pošto ali bančno centralo v Novi Gorici. Foto: Radio Koper/Andrej Šavko

Po zaprtju poslovalnice v Desklah pred štirimi leti je banka NKBM zaprla še poslovalnico v Kanalu. Dve uslužbenki sta odpoved pogodbe o zaposlitvi prejeli zadnji dan v aprilu, tretja izpolnjuje pogoje za upokojitev, nobena pa ni želela pred mikrofon. Nasprotno pa naključni mimoidoči: "Ne, bog varuj, banka mora bit'. /…/ Ja, večkrat sem tukaj ... Katastrofa! /…/ Županja bi morala pripeljati novo banko in komitenti bi izbrali novo banko. Konkurenca, to je edino zdravilo danes. /…/ Občina brez banke, to je žalostno. So starejši ljudje, ki ne morejo v Novo Gorico za vsako stvar."

Foto: MMC RTV SLO

Z zapiranjem poslovalnice niso bili seznanjeni, trdi predsednik krajevne skupnosti Kanal, Risto Djurić: "Bi pozval krajane, naj zamenjajo banko. Upamo, da se bo kakšna hranilnica ali druga banka opogumila in prišla v Kanal."

Odločitev banke je prišla čez noč, dodaja županja Tina Gerbec: "Seveda sem stopila v stik z vodstvom, poslala sem tudi dopis, dobila pa odgovor, da je to poslovna odločitev, ki je ne bodo spremenili."

Izjav o racionalizaciji poslovanja ne dajejo, zaradi podvajanja dela in avtomatizacije nekaterih procesov ob zaključku združitve in integracije dveh bank pa so odpuščanja nujna, so nam sporočili iz omenjene banke.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki