Trenutno se predvaja:
17. oktober 2019 ob 13:16 Novice

Na Kaninu začeli s predprodajo smučarskih kart za zimsko sezono

Na zimsko sezono bodo pripravljeni v prvih dveh tednih novembra. Zagon naprav je odvisen od prve snežne pošiljke.
Radio Koper/Mariša Bizjak|
Sončni Kanin Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

Sončni Kanin letos uvaja tudi nekaj novosti, med drugim skupno smučarsko karto Ski pass Julijske Alpe, ki velja za sedem smučišč v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Poleg tega uvajajo sezonsko karto Neve, ki poleg italijanskih smučišč vključuje tudi Kanin. Direktor Sončnega Kanina Rok Ovsenik:

"Prejšnja leta je slovenski del tega hriba kupoval to sezonsko karto v Italiji, slovenska stran od tega ni imela nič. Zdaj smo se pa uspeli dogovoriti, da bomo to karto prodajali tudi na naši strani."

O tem tudi bovški župan Valter Mlekuž:

"Pomembno je, da smo se z italijansko stranjo dogovorili. To smo začeli takoj po obnovi. Mislim, da smo lahko samo hvaležni italijanski strani, da nam pomagajo, da so zraven."

V predprodaji so karte na voljo po znižani ceni. Dnevna karta za Kanin - Sella Nevea za odrasle stane 28 evrov, v sezoni bo dražja za 10 evrov. Ovsenik se nadeja, da letos ne bo zelene zime:

"Kanin v lanski sezoni velikokrat ni obratoval, tako da je bilo kar nekaj slabe volje na to temo. Seveda pa na predprodaji stavimo naš obstoj do pričetka zimske sezone."

Lani so v predprodaji zaslužili okoli 80 tisoč evrov, tudi letos pričakujejo podoben znesek, saj so pri letošnjih cenah le minimalne podražitve.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki