Trenutno se predvaja:
24. maj 2019 ob 13:33 Novice

Na kolesarsko pot med Solkanom in Plavami padlo 17 ton materiala

Na stezo sta padli dve večji skali, ki sta poškodovali tako vozno površino kot zaščitno ograjo. Kolesarska steza bo zaradi nevarnosti dodatnega padanja kamenja do nadaljnjega zaprta.
DRSC
Nad kolesarsko potjo Solkan-Plave je po včerajšnjem močnejšem deževju prišlo do podora, na pot je padlo več skal. Foto:DRSC
DRSC

Zaradi nevarnosti porušitve dodatnega materiala je koncesionar zaprl kolesarsko pot. Foto: DRSC

Včerajšnje močnejše deževje je na pobočju Sabotina nad kolesarsko cesto Solkan - Plave sprožilo skalni podor. Podrobnosti pojasnjuje Strokovna sodelavka za komuniciranje pri družbi Kolektor CPG Alenka Zgaga:

"Ob devetih zjutraj smo bili obveščeni, da sta na kolesarsko stezo prileteli dve ogromni skali. Zaradi varnosti smo jo takoj zaprli. Zaradi dodatnega usipanja kamenja, sanacija še ne poteka, saj je to prenevarno. O tem smo obvestili Direkcijo za infrastrukturo."

Po prvi oceni je s pobočja zgrmelo 17 ton materiala. Na kraj že prihaja geolog, skale pa bodo začeli odstranjevati po prejemu njegovega poročila. Poškodovana je tako steza kot zaščitna ograja. V času podora v bližini ni bilo nikogar, tako da ni bil nihče poškodovan. Z direkcije za infrastrukturo so sporočili, da je po ocenah žarišče podora približno 200 metrov visoko. Več informacij bo na voljo v prihodnjih dneh, do nadaljnjega bo kolesarska steza zaprta, še sporočajo na direkciji, kjer uporabnike tudi prosijo, naj upoštevajo prometno signalizacijo. Skalni podor se je na tej stezi sicer zgodil že konec leta 2015, tik pred dokončanjem te slikovite kolesarske steze ob Soči, kar je zavleklo njeno odprtje, saj je direkcija nato namestila dodatne lovilne ograje.

Karin Zorn


Zadnji prispevki