Trenutno se predvaja:
9. avgust 2018 ob 17:42Novice

Na koprskem mestnem kopališču zagotavljajo, da bodo reševalci bolj pozorni

Fotografija, ki jo je obiskovalka objavila na spletnih omrežjih, je sprožila razpravo o varnosti kopanja in odgovornosti reševalcev.
Mestna plaža Koper
Eden od reševalcev leži na ograji pomola, drugega na mestu, ki je namenjeno reševalcem, masira dekle. Oba sta s pogledom obrnjena stran od morja. Foto: Facebook

V javnosti je pred dnevi zaokrožila fotografija z mestnega kopališča v Kopru, na kateri je videti, da reševalca ne opravljata svojega dela, kot bi morala. To je med rednimi obiskovalci plaže sprožilo precej kritik. Preverili smo, kako je ukrepal upravnik plaže.

Fotografijo je posnela ena od kopalk na mestni plaži, kjer se dnevno kopa tudi okoli 1000 kopalcev. Eden od reševalcev leži na ograji pomola, drugega na mestu, ki je namenjeno reševalcem, masira dekle. Oba sta s pogledom obrnjena stran od morja.

Vodja kopališča Marko Štrkalj nam je povedal, da imajo reševalno službo urejeno prek zunanjega podjetja. Njihov vodja se je z reševalcema pogovoril. Takšno obnašanje obžaluje. Zagotavlja, da ni praksa, prepričan je, da se ne bo ponovilo. Kritike zaradi dela reševalcev mu niso tuje, a kot trdi Štrkalj, ne gre za hujše pripombe. Kopalci prisotnost in pozornost reševalcev cenijo.

Reševalci iz vode z licenco so zelo iskani. V poletni sezoni jih upravitelji najemajo, le redki imajo svoje zaposlene. Marjetica Koper, ki upravlja koprsko plažo, je dolgoletnega reševalca Jožeta Haberja pred leti odpustila, a, kot je ugotovilo sodišče, nezakonito. Zato bi mu morala izplačati razliko v plačah, a tega, trdi Haber, še ni naredila.

Prispevek z anketama med kopalci in med reševalci sta pripravili Veronika Stepanova in Tjaša Škamperle.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki