Trenutno se predvaja:
30. april 2021 ob 14:44 Novice

Na parkirišču za avtodome veljajo drugačna pravila kot v kampih

V Izoli tudi ta konec tedna pričakujejo povečano število avtodomov. Da bi se izognili gneči, neredu in slabi volji, bodo redarji poostrili nadzor, obiskovalcem delili zgibanke in jih opozarjali, da na parkirišču veljajo drugačna pravila kot v avtokampu.
Foto: Radio Koper/Jasna Preskar
Foto: Radio Koper/Jasna Preskar

Avtodomi so izolska parkirišča zasedli že konec prejšnjega tedna. Kljub slabši vremenski napovedi jih veliko pričakujejo tudi v prihodnjih dneh, zato so se v Izoli na njihov prihod temeljito pripravili. Komunala je na spletni strani občine objavila parkirni režim za avtodome, vodja občinskih redarjev Denis Udovič pa napoveduje poostren nadzor. "To pa bomo storili tako, da bomo dnevno izvajali več obhodov parkirišč Argo in v Tomažičevi ulici ter predvsem opozarjali lastnike avtodomov, da so parkirani na parkirišču in ne na postajališču za avtodome, kar pomeni, da ob avtodomu ne smejo postaviti ničesar. Govorim o mizah, stolih, žarih, ležalnikih in drugih stvareh."

Podobno opozarja tudi vodja občinskega inšpektorata in redarstva Marja Ličen: "Ker smo opazili, da je prihajalo do zmede in nerazumevanja tega režima na parkirišču, smo se v sodelovanju s Komunala Izola odločili, da bomo vsem obiskovalcem izročili zgibanke, na katerih bo jasno predstavljen režim parkiranja s sliko, kje so parkirna mesta za avtodome, kje za osebna vozila, da se bodo lažje organizirali."

Izolska parkirišča za avtodome v petek dopoldne še niso bila povsem zasedena. Naključni sogovornik je zagotovil, da jih večina pozna pravila parkiranja in da je parkirišče za mnoge izmed njih le izhod v sili, ker so avtokampi večinoma še zaprti.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki