Trenutno se predvaja:
17. januar 2019 ob 14:34 Novice

Na Šentviški Gori že temeljna plošča za večnamensko dvorano

Novembra so na Šentviški Gori začeli s pripravljalnimi deli za gradnjo nove večnamenske dvorane, te dni pa so naredili temeljno ploščo. Nadomestna gradnja je vključena v popotresno obnovo, k delu pa so aktivno pristopili tudi krajani.
Krajani so za dvorano zagotovili zemljišče in namenili tudi del denarja, ki so ga v zadnjih letih zbrali s festivalom Gora Rocka. Foto: Gregor Lapanja

Ne le za Šentviško Goro in tamkajšnji oddelek osnovne šole Most na Soči, temveč celotno Šentviško planoto, ki se razprostira na 700 metrih nad morjem nad dolinama Idrijce in Bače, bo nova večnamenska dvorana velika pridobitev, je prepričan predsednik krajevne skupnosti Gregor Lapanja.

"Objekt smo si zamislili malo večji, se pravi spodaj bo za druženje, prostor za razna društva, za vse krajane nekako uporaben, na vrhu pa malo večja telovadnica. Trenutno je v vrtcu 25 otrok in ravno tako do četrtega razreda 25."

Staro dotrajano stavbo so porušili, nova bo stala približno milijon evrov in je, kot pravi župan Občine Tolmin Uroš Brežan, eden večjih projektov občine, vključen tudi v program popotresne obnove.

"Predvidoma bo ta naložba zaključena februarja 2020, obrtniška in gradbena dela bi morala biti dokončana že v letošnjem letu. Potem pa imamo še nekaj časa za pridobitev vseh potrebnih dovoljenj, predvsem uporabnega dovoljenja. Občina Tolmin prispeva 448.000 evrov, država preko popotresne obnove 406.000 evrov."

"Moram pa poudariti, da smo sami krajani, se pravi vse tri krajevne skupnosti – Šentviška Gora, Ponikve in Pečine – ter projekt Gora Rocka zbrali dobrih 160.000 evrov," dodaja Lapanja.

Z zbranim denarjem na dobrodelnem festivalu Gora Rocka, ki bo letos med 27. in 30. junijem praznoval 15. obletnico, domačini in prostovoljci ne pomagajo le lokalni skupnosti, ampak tudi številnim posameznikom in projektu Botrstvo.

Mariša Bizjak


Zadnji prispevki