Trenutno se predvaja:
20. november 2020 ob 12:44 Novice

Na seznamu presežnih delavcev v Cimosu več kot 100 ljudi

V Cimosu so pripravili program presežnih delavcev in ga poslali Zavodu za zaposlovanje. Na njem je okrog 130 imen. Večina je iz Maribora, kjer koprsko podjetje ukinja proizvodnjo.
Mariborski obrat Cimosa. Foto: BoBo
Mariborski obrat Cimosa. Foto: BoBo

Vodstvo Cimosa je mesec dni po dogovoru s predstavniki delavcev pripravilo program presežnih delavcev. Medtem je že prišlo do nekaterih sprememb, opozarja predsednik sindikata SKEI za notranjsko-kraško regijo in Obalo, Aleš Hoge: "Na nekaterih lokacijah je obseg dela povečan, na nekaterih delavcev primanjkuje, mariborsko lokacijo pa zapiramo. Ko bo postopek stekel, se bo razpravljalo tudi o tem."

Končno število presežnih delavcev bo odvisno tudi od tega, koliko jih bo, zlasti v Mariboru, sprejelo ponudbo za delo na drugi lokaciji.

"Ta trenutek večina zaposlenih ne želi v Vuzenico, želi, da se postopek zaključi, odpravnino in se posloviti."

V Mariboru je sicer okrog 200 delavcev, skoraj vsi so na čakanju. Sindikaliste pa že skrbi tudi usoda Vuzenice. Na vprašanje, kaj bo s to lokacijo čez leto, dve in ali imajo zanjo kakšne načrte, niso dobili jasnega odgovora:

"Jasnih zagotovil, da se bo to tam delovna mesta ohranilo, nismo dobili. Govorice so različne. Bojim se, da se lahko zgodi tudi 'lokacija Vuzenica'. Edina lokacija, ki zaenkrat ni ogrožena, so po mojem videnju Senožeče."

Odpovedi bodo predvidoma začeli deliti v drugi polovici decembra. Odpuščenim delavcem bodo v skladu z dogovorom pripadli sorazmerni delež dopusta in regresa ter tudi večje odpravnine.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki