Trenutno se predvaja:
23. april 2019 ob 11:01Novice

Na svetovni dan knjige se začenja letošnja akcija Primorci beremo

Ob današnjem svetovnem dnevu knjige se v primorskih knjižnicah začenja 13. akcija Primorci beremo. V knjižnicah so na bralni seznam uvrstili 64 proznih in 13 pesniških del. Letošnja novost je, da si lahko bralci namesto ene knjige izberejo slovenski film.
Radio Koper
V projektu sodeluje devet primorskih splošnih knjižnic. Foto: Radio Koper

V projektu Primorci beremo je v 12 letih sodelovalo več kot 10 tisoč bralcev, ki so skupaj prebrali več kot 78 tisoč knjig slovenskih književnih ustvarjalcev, poudarja direktorica Knjižnice Piran Patricija Višnjevec.

"Primorske knjižnice smo ponosne na ta projekt, kajti to je projekt spodbujanja bralne kulture in predvsem branja slovenskih avtorje. In tukaj dajemo velik poudarek slovenskemu jeziku in kulturi. V projektu že vrsto let sodelujejo knjižnice Tolmin, Ajdovščina, Idrija, Nova Gorica, Izola, Koper, Ilirska Bistrica, Trst z Gorico in Piran."

Od projekta imajo obojestransko korist tako bralci, ki berejo kakovostno slovensko literaturo, kot avtorji del, ki so zaradi projekta veliko bolj brana in promovirana, kot bi bila sicer.

Letošnja novost je, da si lahko bralci namesto knjige izberejo slovenski film, ki se bo štel kot knjiga pri uspešnem dokončanju projekta. V čast knjigi bo danes pestro tudi po Sloveniji, za kar bo še posebej poskrbela Noč knjige z več kot 200 dogodki po vsej državi in zamejstvu.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki