Trenutno se predvaja:
20. maj 2020 ob 09:38 Novice

Načrti z odpuščanji za zdaj obležali v predalu

Po zamenjavi večine članov se je svet šempetrske bolnišnice na sinočnji seji seznanil s poslovanjem in potekom sanacije te osrednje zdravstvene ustanove na severnem Primorskem.
Foto: Radio Koper/web
Foto: Radio Koper/web

Po spodbudnih rezultatih konec lanskega in v začetku letošnjega leta beleži bolnišnica v zadnjih dveh mesecih vnovič negativno poslovanje, ki ga bo še dodatno poslabšala epidemija zaradi covida-19. Načrti z odpuščanjem zaposlenih pa so za zdaj obležali v predalu.

Šempetrsko bolnišnico najbolj bremenijo stroški dela, ocenjujejo v njenem vodstvu. Preveč je zdravnikov, negovalnega in tudi drugega osebja, zato so nujni dodatni program, drugačni procesi dela in denarna injekcija, poudarja vršilec dolžnosti direktorja Radivoj Nardin: "Verjemite, da v kolikor v doglednem času ne bo v to bolnišnico vloženih 20 milijonov evrov dodatnega denarja, brez odplačevanja tistih 18 oziroma 14 milijonov dolga, bo servis za občane te regije zelo vprašljiv."

Pred časom je napovedal od 130 do 150 manj zaposlenih, danes pa Nardin pravi: "V tem trenutku nisem jaz tisti, ki bi o tem odločal. Prišlo bo pač novo vodstvo, ki bo moralo tudi to narediti. Predlog sem dal, nismo se pa dokončno z ministrstvom takrat dogovorili, ali bodo dali dodatni program ali bomo odpuščali, vendar ti dve možnosti sta na mizi. Poleg tretje, da se ustvarja izguba in država jo poravnava."

Je pa država konec aprila v devetčlanski svet zavoda šempetrske bolnišnice imenovala novih pet članov. Med njimi Metko Jelinčič Maraž, ki je nova predsednica sveta. O sanaciji meni: "To pomeni, da je treba delati na tem, da se poveča program. Tako da pričakujem od vodstva, da se bo delalo predvsem v tej smeri."

Svet šempetrske bolnišnice bo na dopisni seji čim prej začel tudi s postopkom javnega razpisa za novega direktorja.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki