Trenutno se predvaja:
24. april 2019 ob 08:33 Novice

Nadzorni odbor koprske občine bo pregledal posle prejšnjega vodstva

Nadzorni odbor Mestne občine Koper se bo zakopal v posle prejšnje občinske oblast. Svetniki se bodo jutri seznanili s programom dela. V več projektih želi nadzorni odbor pregledati namenskost in smotrnost porabe občinskega denarja.
Radio Koper|Solis
Med projekti, ki bodo zanimali nadzori odbor, so tudi Solis, Kapovizija in garažna hiša na Muzejskem trgu. Foto: Radio Koper

Župan Aleš Bržan je ob prevzemu oblasti dejal, da se s posli predhodnika ne namerava ukvarjati in da je to naloga nadzornega odbora. Program dela za letos kaže, da se bo letos ukvarjal samo s tem. Opraviti želijo nadzor nad razpolaganjem z občinskim premoženjem, zato bodo pregledali menjalne pogodbe zadnjih treh let, izvajanje koncesijskih pogodb, tudi uporabo poslovnih prostorov podjetja Bonifika. Ne gre za to, da bi iskali okostnjake v omari, pravi predsednik odbora Jadran Bajc:

"Menimo, da je prav tisto, kar si tiče smotrnosti in gospodarnosti eno veliko vprašanje – ali je to, kar se pač počenja v občini, tudi namenjeno občankam in občanom in ali so za to namenjena sredstva res najboljše uporabljena."

Če bodo pri nadzoru naleteli na sum nezakonitosti, ga bodo prijavili pristojnim organom.

"Naš poudarek ne bo na tem. Nismo mi preiskovalna skupina, za to so druge ustanove in organi."

Še bolj konkretno: nadzorni odbor bodo zanimali projekti Kapovizija, Solis, Garažna hiša na Muzejskem trgu. Pregledati želijo svetovalne pogodbe, tudi v javnem zavodu za šport in Marjetici ter razmerja med Multimedijskim centrom Vizija in mestno občino. Nadzornike bodo zanimale tudi subvencije najemnin stanovanjskega sklada ter delovanje turistične organizacije v minulih dveh letih. Za uresničitev takšnega nadzora bi potrebovali več denarja, kot jim ga v proračunu namenja občina, zato upajo, da bi ga lahko dobili kaj več.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki