Trenutno se predvaja:
1. december 2020 ob 11:53 Novice

Nagradni natečaj PU Koper: Bodi zvezda, ne meči petard - letos si ognjemet lahko narišemo

V zadnjih letih na območju Policijske uprave Koper ne beležijo poškodbe zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, državna statistika pa je manj spodbudna. Da bi bilo nesreč in poškodb čim manj, policija že leta izvaja akcijo 'BODI ZVEZDA, NE MEČI PETARD!'
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izkazalo se je, da so se navade občanov, predvsem mladostnikov, glede uporabe pirotehničnih izdelkov, spremenile.

Mladostniki so vse bolj ozaveščeni o nevarni uporabi pirotehničnih sredstev, še vedno pa storijo polovico vseh kršitev. Na območju policijske uprave Koper so v preteklem letu obravnavali 24 kršitev, povezanih s pirotehniko, osebam pa zasegli več kot 4300 kosov nedovoljenih pirotehničnih sredstev.

Zato so se v Kopru odločili, da v sklopu preventivnih aktivnosti pripravijo še nagradni natečaj, je povedal policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije PU Koper, Jure Griljc: "Vse zainteresirane, predvsem pa otroke in mladostnike, vabimo, da nam na temo nevarnosti uporabe pirotehnike narišejo risbico. Slogan natečaja je namreč: 'Bodi zvezda, ne meči petard - letos si ognjemet lahko narišemo!'"

Nagradni natečaj bo potekal vse do 20. decembra.

30 avtorjev poslanih risbic bodo nagradili s praktičnimi nagradami. Policisti bodo v predprazničnih dneh posebno pozornost namenili tako preventivi in ozaveščanju o nevarnostih uporabe pirotehnike kot preprečevanju njene uporabe in prodaje na črnem trgu.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki