Trenutno se predvaja:
9. julij 2019 ob 14:54 Novice

Next Talent Hub - od ideje do končnega izdelka

V prostorih solkanskega podjetja Business Solutions mladi na brezplačnih delavnicah pridobivajo ključna znanja s področja informacijskih tehnologij in poslovnega sveta.
Radio Koper
Delavnica simulira delo podjetja od ideje do končnega izdelka. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Radio Koper

Mladim je na voljo deset mentorjev iz različnih strokovnih področij. Foto:Radio Koper/Ivana Zajc

Projekt za mlade podjetja Business Solutions podpirajo različne organizacije, med njimi Mestna občina Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica, tamkajšnja univerza ter novogoriški Mladinski center. Z delavnico so se odzvali na pomanjkanje kadra na področju, kjer se informacijske tehnologije stikajo s podjetništvom. To področje se na Goriškem izrazito razvija. Neformalno izobraževanje v lokalnih podjetjih je pomembno tako za regijo kot za mlade, je poudaril organizator Iztok Pavlin:

"Goriška regija ima kar nekaj dobrih podjetij na področju IT. Več pa je treba vlagati v mlade. Po dveh tednih bodo dobili veliko izkušenj in dolgoročno možnost sodelovanja."

Delavnica je naravnana praktično in simulira delo podjetja od ideje do končnega izdelka. Take izkušnje so redke, je poudaril eden od udeležencev:

"Zelo je zanimivo, da podjetje ponudi možnost dijakom izkušnjo pravega delovnega mesta. Da vidiš, kaj se dogaja v podjetju. Prav to sem iskal."

Mladim bo na voljo deset mentorjev iz različnih strokovnih področij, ki jih bodo podpirali pri razvoju novih tehnoloških zamisli. Mesta za letošnje delavnice so že polna.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki