Trenutno se predvaja:
16. april 2019 ob 10:00 Novice

Nočna eksplozija pri bankomatu v Divači

Na bližnjem parkirišču je bilo poškodovanih tudi več vozil. V Sloveniji se je lani zgodilo osem podobnih kriminalnih dejanj.
Radio Koper
Eksplozija je zbudila Divačane. Foto: Edi Mavsar/TV Koper

Nekaj pred četrto uro zjutraj so koprske policiste obvestili o močni eksploziji pri bankomatu v Divači. Sprožilo se je več alarmov, na kraj so nemudoma odšli policisti, ki so ugotovili, da so roparji razstrelili bankomat in razdejali poslovalnico banke v pritličju stanovanjskega bloka.

Prebivalci bloka, v katerem je banka in okoliških hiš so pretreseni:

»Mislila sem, da je komu jeklenko razneslo, tako močen pok je bil. In to 50 ali 100 metrov daleč.«

»Močna eksplozija je bila, ustrašil sem se, nisem šel niti pogledat.«

»Mi stanujemo blizu in slišal se je res močen pok.«

»Žena je slišala. Mi stanujemo kakih 200 metrov daleč.«

»Na vse načine skušajo priti do denarja brez dela.«.

Na prizorišče je prišla tudi županja Alenka Štrucl Dovgan:

»Katastrofa, še sreča, da se ni komu kaj zgodilo. Pustimo denar in bankomat. Tukaj živijo ljudje, neposredno nad bankomatom, in s tako eksplozijo je res sreča, da se ni nihče poškodoval.«

Vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Dejan Jurič je povedal, da so roparji, bila sta najmanj dva, iz bankomata pobrali vse kasete z denarjem, koliko ga je bilo, zaenkrat še ni znano, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil in dokazov.

»Iščemo konkretne stvari, ki bi lahko bile nosilke bioloških sledi. Zavarovani so bili predmeti, ki so jih storilci pustili na samem kraju: električna žica, s katero so izvršili sprožitev eksplozivne snovi. Skoraj zagotovo gre za zmes plina, ki je bila vnesena v sam bankomat in sprožena z elektriko.«

Povezali so se tudi z italijanskimi in hrvaškimi kolegi, obravnavajo pa kaznivi dejanji velike tatvine in povzročitve splošne nevarnosti.

»Zaradi eksplozije je prišlo do izleta drobcev bankomata in stekla v širini 30 metrov.«

Domačini medtem obžalujejo, da so policijsko postajo v Divači ukinili. Takrat, ko so jo imeli, so se počutili veliko varneje.

Sabrina Mulec


Zadnji prispevki