Trenutno se predvaja:
9. marec 2018 ob 15:34Novice

Nova direktorica VDC Nova Gorica je poslanka SMC Tanja Cink

Svet zavoda jo je izbral že novembra, zdaj pa jo je dokončno imenoval na položaj. Tea Leban, ki je zavod vodila 12 let in ga zelo povečala, odhaja v pokoj.
Slovenija, Ljubljana, 09. Julij 2014, 09.07.2014 Tanja Cink, portret Foto: Ziga Zivulovic jr./BOBO
Tanja Cink Foto: BoBo/Ziga Zivulovic jr.

Varstveno delovni center Nova Gorica ima novo direktorico. V prihodnjem petletnem mandatu ga bo vodila magistrica Tanja Cink, sicer diplomantka Fakultete za socialno delo, v tem mandatu poslanka Državnega zbora. Dosedanja direktorica Tea Leban odhaja v pokoj. Cinkovo je na mesto direktorice imenoval svet zavoda.

Svet zavoda VDC Nova Gorica je lani novembra med dvema kandidatoma izbral Tanjo Cink, o kateri se je pozitivno izrekel tudi novogoriški mestni svet. Pristojno ministrstvo v zakonitem roku 60 dni svojega mnenja ni podalo. Svet zavoda jo je na včerajšnji seji soglasno imenoval na mesto direktorice. Predsednica Darinka Kozinc je pojasnila: "Poudarila bi, da sta bila kandidata razmeroma enakovredna, vendar nas je na nastopu gospa Tanja Cink prepričala s pogledom vodenja zavoda, pa tudi z novitetami in svežino, ki bi jo rada vnesla v zavod."

Tanja Cink je dejala: "Z imenovanjem prevzemam izjemno bogastvo tega zavoda, vendar mi predstavlja to še toliko večji izziv in zato si bom prizadevala, da bomo skupaj z zaposlenimi vsaj takšno zgodbo ustvarjali tudi v prihodnje."

Tea Leban je zavod vodila 12 let. Prevzela je enoto v Solkanu in dnevni center za osebe z motnjo v razvoju s petimi zaposlenimi. Zdaj jih je 148. V teh letih se je center razširil na institucionalno varstvo v Stari Gori, Goriški center in stanovanjsko enoto, zdaj urejajo novo enoto na Trnovem. Lebanova pa v ospredje postavlja. "Z institucionalnim varstvom v Stari Gori smo prevzeli še program za osebe po možganskih poškodbah, kar nas dela edinstvene v Sloveniji in zaradi česar je prišlo do tako neizmerne širitve, ne samo po številu uporabnikov, tudi po številu zaposlenih. Smo prvi v Sloveniji po velikosti pa tudi po programu oseb z možganskimi poškodbami."

Nova direktorica bo vodenje prevzela s prvim majem.

Prispevek Ingrid Kašca Bucik:


Zadnji prispevki