Trenutno se predvaja:
2. december 2019 ob 08:20 Novice

Nova Gorica bo dobila še pokriti bazen

Gradnja bi se morala že začeti, a se je zdajšnja občinska uprava odločila, da prvotno načrtovani projekt racionalizira. Prvi plavalci naj bi v bazenu zaplavali čez dve leti.
Zaradi pomanjkanja prostora bodo v bazen vgradili pomično dno, ki bo omogočalo boljšo izkoriščenost prostora. Foto: MONG
Zaradi pomanjkanja prostora bodo v bazen vgradili pomično dno, ki bo omogočalo boljšo izkoriščenost prostora. Foto: MONG

Glede na načrte prejšnje občinske uprave naj bi imel bodoči bazen tri bistvene izboljšave, je pojasnil vodja županovega kabineta na novogoriški občini Gorazd Božič:

"Gre za dvižno dno, ki bo omogočalo večji spekter uporabe bazena. To bo ničenergijska stavba, s katero bomo prihranili stroške obratovanje. Naredili smo racionalizacijo objekta, s katero smo znižali investicijsko vrednost."

Projektantka novogoriške družbe Projekt Teja Savelli je povedala, da bo zaradi dvižnega dna mogoče nastavljati globino vode na različne nivoje:

"Ta sistem omogoča od suhe uporabe do fleksibilne višine v korakih po 20 cm. To pomeni, da bodo v njem lahko plavali otroci do starejši, invalidi. Možna bo rehabilitacija, mogoče celo aerobika v vodi. S tem se bo bistveno povečala uporaba bazena."

Savellijeva je pojasnila še, kako bodo razporejeni servisni in drugi prostori:

"V pritličju bodo vhod, glavna recepcija z garderobami, tuši in sanitarijami. Ko se bosta zunanji in notranji bazen združila, bodo recepcija in servisni prostori služili tudi zunanjemu bazenu. Bazenska ploščad bo v prvem nadstropju, kjer sta predvidena velik plavalni bazen in mali otroški bazen."

Na Mestni občini Nova Gorica pravijo, da gre za prvo takšno gradnjo v Sloveniji. Foto: MONG

Celotna investicija bo znašla 5.350.000 evrov. 3 milijone bodo pridobili iz evropskih sredstev, mestna občina bo dodala 1.600.000, 740 tisoč evrov pa še Eko sklad.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki