Trenutno se predvaja:
12. december 2019 ob 14:37 Novice

Nova Gorica bo v dveh letih bogatejša za 146 stanovanj

Na Majskih poljanah, območju na robu mesta, ki meji z Gorico, je prvi od dveh načrtovanih stolpnic začela graditi družba Kolektor Kolinga K.Tivoli. Prvi stanovanjski blok bo vseljiv že sredi leta 2021.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Štiri stanovanjske stolpnice in nižje bloke s skupno 700 stanovanji je pred leti načrtovalo ajdovsko primorje, vendar zgradilo le eno stolpnico. Po stečaju je zemljišče na dražbi za 2,7 milijona evrov odkupil Kolektor Koling in začel z gradnjo prve stanovanjske stolpnice. Bloka bodo gradili fazno. Prvi bo vseljiv sredi leta 2021. V pritličju bo 1000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki so jih že prodali. Drugi blok bodo gradili skladno s povpraševanjem, ki v Novi Gorici zaradi pomanjkanja stanovanj je. Direktor K.Tivoli Tine Vadnal:

"Bomo videli, ko začnemo z uradno prodajo. Zaenkrat so prvi vtisi dobri."

Da se gradijo stanovanja v Novi Gorici in da gre za zaupanja vrednega investitorja je zadovoljen tudi župan Klemen Miklavič:

"To je večja količina stanovanj, ki bo prišla na trg in s tem računamo, da se bodo sproščala druga cenejša stanovanja. S takim velikim vnosom stanovanj na trg pričakujemo, da se bo tudi dostopnost stanovanj povečala."

Cena kvadratnega metra stanovanja na Majskih poljanah bo dva tisoč evrov.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki