Trenutno se predvaja:
15. oktober 2020 ob 13:40 Novice

Nova Gorica nagrajena za prizadevanja na področju mobilnosti

Mestna občina Nova Gorica je zmagovalka letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM).
Julija letos je bil v mestni potniški promet Nove Gorice vključen električni avtobus Mercedes Benz eCitaro. Foto: MMC RTV SLO
Julija letos je bil v mestni potniški promet Nove Gorice vključen električni avtobus Mercedes Benz eCitaro. Foto: MMC RTV SLO

Naslov si deli skupaj z občino Medvode. Med 79 sodelujočimi sta najbolj prepričali ocenjevalno komisijo ministrstva za infrastrukturo. Nova Gorica je ena od sedmih občin, ki v ETM sodelujejo že 19. leto zapored in je hkrati ena bolj dejavnih pri celostnem prometnem načrtovanju, so zapisali v obrazložitvi.

Tudi v letošnjem letu so na tem področju izvedli kar nekaj konkretnih projektov. V septembru so odprli Center za trajnostno mobilnost Nova Gorica. Pravkar poteka gradnja postaj za javni sistem za izposojo koles "GO2GO". Decembra načrtujejo izposojo 37 električnih in navadnih koles, ki si jih bo moč izposoditi na osmih terminalih. V septembru so začeli z brezplačnimi prevozi za starejše »GO šofer«.

V naslednjih mesecih pa bo novogoriška mestna občina skupaj s strokovnjaki pripravila parkirno politiko. Med procesom njene priprave nameravajo prebivalce širšega območja mesta večkrat povabiti k sodelovanju.


Zadnji prispevki