Trenutno se predvaja:
9. julij 2018 ob 17:09Novice

Novi predsednik Unije Italijanov je Maurizio Tremul

Koprčan je bil v zadnjih dveh mandatih predsednik izvršnega odbora krovne organizacije italijanske narodne skupnosti v Sloveniji in na Hrvaškem.
Predsednik Unije Italijanov Maurizio Tremul med volilno kampanjo za ta položaj. Foto: Radio Capodistria

Pripadniki italijanske narodne skupnosti v Sloveniji in na Hrvaškem so včeraj izvolili novo vodstvo krovne organizacije, Unije Italijanov. To funkcijo bo odslej opravljal Koprčan Maurizio Tremul, ki se je po dveh mandatih na čelu izvršnega odbora Unije Italijanov sedaj zavihtel na mesto predsednika krovne organizacije, potem ko se je s tega mesta poslovil dosedanji predsednik Furio Radin.

Katerim zadevam bo posvetil največ pozornosti v mandatu, ki je pred njim: "Projekti za moj mandat v funkciji predsednika so pestri. Prav gotovo bom najprej oživil stike, čeprav jih že poznam, z novima poslancema v slovenskem parlamentu in hrvaškem saboru. To sta Felice Žiža in Furio Radin, z Obalno samoupravno skupnostjo Italijanov ter s svetom italijanske manjšine v Istrski in Primorsko Goranski županiji na Hrvaškem; nadalje z italijansko vlado, z vladama dežel FJK in Veneto, ker pač moramo vzpostaviti nov način sodelovanja. Predvsem pa moramo konsolidirati vlogo Unije Italijanov, ki je krovna organizacija vseh Italijanov. Na nekaterih področjih so vsekakor potrebne reforme. Delo bo težko, a prepričan sem, da bomo uspešni ..."

Tremul še dodaja, da morajo predvsem na lokalni ravni vpeljati nov način delovanja, bolj povezan in z več dialoga, da bodo lažje vplivali na odločitve, ki zadevajo tudi njih. Predvsem pa morajo, kar je najbolj pomembno, v delovanje Unije in skupnosti Italijanov vključiti predvsem prihodnost - torej mlade.

Lado Bandelj


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki