Trenutno se predvaja:
19. november 2019 ob 14:54 Novice

Novi prepiri med študenti v Kopru

Tudi po volitvah v koprski študentski organizaciji, ki so sprožile proteste in mini študentsko revolucijo, se boj med različnimi strujami nadaljuje.
Na površje prihajajo vedno večje zamere med različnimi interesnimi strujami v ŠOUP-u. Na sliki Matija Jenko in Jurij Kočevar (zgoraj), Aleksandar Spremo (levo) in Jure Ciglar (desno). Foto: Radio Koper
Na površje prihajajo vedno večje zamere med različnimi interesnimi strujami v ŠOUP-u. Na sliki Matija Jenko in Jurij Kočevar (zgoraj), Aleksandar Spremo (levo) in Jure Ciglar (desno). Foto: Radio Koper

V petek in v ponedeljek so na koprski pedagoški fakulteti potekale volitve študentskega sveta. Minile so brez zapletov, je pa že v noči s petka na soboto prišlo do incidenta, v katerega sta bila vpletena aktualni predsednik študentskega sveta Pedagoške fakultete in generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije. Šlo naj bi za odrivanje in krajo telefona. Težko je spregledati, da so v dogodek spet vpleteni tudi študentski funkcionarji.

Policija dogodek še preiskuje, dva od štirih udeležencev, aktualni predsednik študentskega sveta Pedagoške fakultete Matija Jenko in njegov prijatelj Jurij Kočevar pa pravita, da sta v soboto ob dveh ponoči k njima pristopila generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije Aleksandar Spremo in Saša Spijenović iz koprskega Šoupa, ki sta ju izzivala, odrinila in enemu od njih odvzela telefon.

Jenko ne verjame, da bi bila v ozadju osebna nesoglasja, "ker nimamo nikakršnih stikov. Sklepam pa lahko, da jih nekaj moti pri teh volitvah."

Bilo je več prič, ena od njih pripoveduje: "Smo poklicali policijo in stekli dol. Ampak, ko sem prišel dol, sta osebi že stekli za vogal z ukradenim telefonom."

Jurij Kočevar pravi, da je osebi prepoznal: "Lahko potrdim, da gre za Aleksandra in za Saša, zaposlenega na Šoupu."

Aleksandar Spremo pa zanika vpletenost: "O navedenem dogodku ne vem nič! Povem lahko samo, da nisem sodeloval v nobenem pretepu. To je pa tudi vse!"

Predsednik študentske organizacije Univerze na Primorske Jure Ciglar prav tako pravi, da ne ve za dogodek: "S tem nisem bil seznanjen do zdaj, težko to komentiram na kakršen koli način."

Ciglar je sicer predsedniku študentskega sveta Pedagoške fakultete Matiji Jenku v minulih dneh v odprtem pismu očital, da deluje nemoralno in nezakonito, vodilnim in zaposlenim na Pedagoški fakulteti pa, da so se med drugim vpletali v volitve za študentski svet ŠOUP-a, ki so jih tudi spremljai številni zapleti. Očitke je podkrepil z dokazi, ki jih je skupaj s pismom dobil anonimno.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki