Trenutno se predvaja:
16. september 2020 ob 06:57 Novice

Novogoriški TIC se je preselil v nove prostore na Kidričevo ulico

Novogoriški turistično informativni center se je danes iz Eda centra preselil na Kidričevo ulico, zraven mestne hiše. Prostore nekdanje trgovine so poleti prenavljali, danes končujejo še z namestitvijo napisa.
Novogoriški TIC se je preselil v nove prostore. Foto: Erika Lojk
Novogoriški TIC se je preselil v nove prostore. Foto: Erika Lojk

Stavba s polkrožnim steklenim vhodom že privlači poglede mimoidočih zato pričakujejo, da jo bodo tudi obiskovalci in turisti hitro opazili. V njej pa ne bo samo Turistično informativni center temveč tudi Center trajnostne mobilnosti. Na novogoriški mestni občini menijo, da sta turizem in mobilnost med seboj tako prepletena, da ju ni za ločevati.

Uradno bodo prostore odprli prihodnji teden. Mestna občina je v njihovo prenovo vložila nekaj manj kot 160 tisoč evrov. Oprema in večina materialov je dobavljena s strani lokalnih proizvajalcev, je povedala direktorica zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk: "Prostori, so zelo moderni, zračni predvsem pa so svetli in se s steklenimi površinami povezujejo z zunanjostjo" Zaradi privlačne zunanjosti in hitrega dostopa pričakujejo večji obisk tako s strani tujcev kot domačih turistov. "Pozicija je res primerna za tovrstne dejavnosti za TIC in Center trajnostne mobilnosti. Prostor je lepo viden z obeh strani, tako za tiste, ki prihajajo iz tunela oz. iz Qulandije in tiste, ki prihaja iz Soške doline oz. s strani Perle. Vsi bodo jasno videli ta prostor in se ustavili za informacije."

Poleg turistične informacijske točke bo v njem tudi Center trajne mobilnosti, ki bo spodbujal občane in obiskovalce k čistejši mobilnosti - hoji, kolesarjenju in uporabi javnih prevoznih sredstev. "Namen Centra trajne mobilnosti je v prvi fazi informiranje ljudi o trajnostni mobilnosti pa tudi izposoja koles. V začetni fazi bomo izposojali 12 navadnih koles. Kasneje bo Center trajnostne mobilnosti imel za izposojo tudi električna kolesa. Selitev v tem tednu zato ni naključna", še dodaja Lojkova.

Jutri se namreč začenja Evropski teden mobilnosti. V okviru različnih dogodkov bodo organizirali tudi vodene oglede Nove Gorice s kolesi. Prijave še vedno zbirajo.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki