Trenutno se predvaja:
25. januar 2020 ob 08:54 Novice

O obnovi kuhinje v vipavski osnovni šoli tudi računsko sodišče

Pred dvema letoma je v vipavski osnovni šoli potekala obnova šolske kuhinje, ki v Občini Vipava še vedno buri duhove. Investicijo je letos obravnaval nadzorni odbor, ki ni ugotovil večjih nepravilnosti. Primera se bo lotilo tudi računsko sodišče.
Obnova kuhinje v vipavski osnovni šoli še vedno buri duhove. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Obnova kuhinje v vipavski osnovni šoli še vedno buri duhove. Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Pred dvema letoma so v Osnovni šoli Draga Bajca Vipava prenovili šolsko kuhinjo. Cena obnove je znašala dobrih 400.000 evrov, kar je precej več od prvotne projektantske ocene. Kuhinja je bila v času nekdanjega župana Ivana Princesa jabolko spora. Občinski svetniki so mu očitali, da s podražitvijo niso bili seznanjeni, je na zadnji seji povedala svetnica Magda Terčelj:

"Videli smo le številke, ki so bile vedno večje, napravili pa niso nobenih projektov."

Novi župan Goran Kodelja je primer prepustil nadzornemu odboru, ki je ugotovil le, da je bil projekt v proračun vključen brez analize stroškov, ki so se zatem višali. Predsednik nadzornega odbora Jožko Žgur:

"Problem je, da so to dali v proračun leta 2017 brez vsakršnega projekta. Projekt ni bil narejen takrat, ampak šele leta 2018."

Z novim letom je poslovanje Občine Vipava izpred dveh let pod drobnogled vzelo tudi računsko sodišče. Pobudo za to je dal župan Goran Kodelja, ki je prepričan, da bo obravnavalo primer šolske kuhinje:

"Mislim, da se bo s to zadevo "pozabavalo" tudi računsko sodišče. Ko bodo še oni povedali svoje mnenje, bomo imeli končno stališče in ta primer zaključili."

Kaj bo računsko sodišče preverjalo, je pojasnil vrhovni državni revizor Aleksej Šinigoj:

"Predvsem javna naročila pri investicijskih odhodkih, dodeljevanje transferov, priprava proračuna in zaključnega računa."

Ugotovitve revizije bodo znane najkasneje do jeseni.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki