Trenutno se predvaja:
6. november 2019 ob 11:45 Novice

Ob sežanskem terminalu bo zrasel nov distribucijski center

Družba za upravljanje terjatev bank je prodala kompleks 74 parcel ob sežanskem terminalu. Kupilo ga je avstrijsko podjetje Go Asset, ki se ukvarja z nepremičninami, namenjenimi logistiki.
Na delu zemljišča bo distribucijski center gradilo trgovsko podjetje Tedi. Foto: Radio Koper/Janja Novoselc
Na delu zemljišča bo distribucijski center gradilo trgovsko podjetje Tedi. Foto: Radio Koper/Janja Novoselc

334 tisoč kvadratnih metrov več let zapuščenih zemljišč blizu Fernetičev je kupilo podjetje Go Asset, nam je potrdil njihov vodja razvoja Michal Buban:

"Naš načrt je zgraditi logistični center Log center Adria. Sežano smo izbrali zaradi dobre lokacije, bližine koprskega in tržaškega pristanišča. To je bila tudi želja naše stranke - lastnika trgovine Tedi, ki želi tam zgraditi distribucijski center za regijo."

Za preostali del obsežnega območja partnerje še iščejo, pravi sogovornik iz Bratislave. Pred časom se je pogovarjal tudi z vodstvom sežanske občine. Župan David Škabar namreč upa, da bodo pristali v menjavo nekaj parcel:

"Znotraj zemljišč, ki jih je lastnik kupil od DUTB, ima občina nekaj parcel. Mi bi jih z njimi zamenjali, da bi dobili oni povsem zaokroženo zemljišče in tudi občina bi tako dobila okoli šest hektarov zaokroženega zemljišča."

Občina bi jih uredila v gospodarsko cono. V prihodnjem letu bo tam zaključila komunalno opremo.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki