Trenutno se predvaja:
25. november 2020 ob 06:59 Novice

Občina Ajdovščina prodaja zemljišča za stanovanjsko gradnjo

Občina Ajdovščina je razpisala javni dražbi za prodajo zemljišč za stanovanjsko gradnjo v Lokavcu in Dobravljah. Skupno je na voljo 10 nepremičnin. Občina pa bo parcele še komunalno opremila.
Slika je simbolična. Foto: BoBo
Slika je simbolična. Foto: BoBo

V občini je potreb po stanovanjski gradnji veliko, zato se so lotili reševanja te problematike, je povedala direktorica ajdovske občinske uprave, Mojca Remškar Planinc: "Gre za prve tako velike komplekse, ki so namenjeni stanovanjski gradnji. V začetku naslednjega leta načrtujemo še eno dražbo v Lokavcu, potem pa tudi po drugih naseljih. Pravkar je v postopku sprejem OPPN Strane, kjer se bo ponujalo večje število zemljišč za stanovanjsko gradnjo."

Izklicna cena za komunalno opremljeno zemljišče, veliko 600 kvadratnih metrov, je 21 tisoč evrov, kar je po besedah Remškar Planinčeve precej nižja cena od tržne.

"Mi si obetamo, da bomo ta zemljišča prodali po višjih cenah, kot so izklicne. Ko občine gradijo komunalno infrastrukturo, nikakor ne dobijo povrnjenih stroškov v celoti, ker je izgradnja zelo draga. S tem se pravzaprav povrne del investicije," je še dodala Remškar Planinčeva.

V Dobravljah bodo lahko kupci glede na sprejeto dispozicijo pozidave gradili individualne stanovanjske stavbe, v Lokavcu pa prostostoječe enodružinske eno- ali dvostanovanjske hiše.

Karin Zorn Čebokli


Zadnji prispevki