Trenutno se predvaja:
10. junij 2019 ob 14:37 Novice

Občina Ajdovščina želi vedeti, kakšna stanovanja iščejo kupci

Občina išče investitorje za gradnjo večstanovanjskih stavb na njenem območju in bi rada ponudbo približala povpraševanju. Javni poziv, ki bo namenjen širšemu območju, bodo objavili v prihodnjih dneh.
Radio Koper|ajdovščina
Občina Ajdovščina bo v sodelovanju z Inštitutom za mladinsko politiko raziskala, kakšna stanovanja si želijo potencialni kupci. Foto: Radio Koper

S kakšnim namenom pripravljajo javni poziv za potencialne kupce stanovanj na Ajdovskem, ki bo neobvezujoč, pojasnjuje župan Tadej Beočanin.

"Namen je, da dejansko dobimo vpogled v to, kakšna stanovanja potencialni kupci pričakujejo, da bodo tudi investitorji ta stanovanja oziroma že samo projektiranje prilagodili realnim potrebam. To bomo zdaj zbirali kakšen dober mesec."

Posebno pozornost bodo namenili mladim, saj primanjkuje zanje primernih stanovanj, pravi Nina Bavčar Čargo, direktorica Inštituta za mladinsko politiko.

"Na pomoč nam je priskočila tudi fakulteta za arhitekturo, ki nam bo podala urbanistične smernice, na kakšen način bi bila gradnja izvedljiva, mladim prijazna, predvsem pa cenovno ugodna, da bi stanovanja bila dostopna mladim."

Javni poziv ne bo namenjen le Ajdovcem, še dodaja Čargova. "Ampak širše, tudi v ostalih občinah, želimo zajeti čim širšo regijo. Ne izključujemo niti ponudbe, ki bodo prihajale z obalno-kraške regije. Interes v Ajdovščini se veča."

Župan Beočanin napoveduje, da naj bi se v prihodnjem letu odprla tri gradbišča večstanovanjskih stavb. V Batujah po njegovih besedah investitorji že pridobivajo gradbeno dovoljenje, novi stanovanjski bloki pa naj bi začeli rasti še na območju nekdanje tovarne Lipa in Ribnika.

Karin Zorn


Zadnji prispevki