Trenutno se predvaja:
13. december 2019 ob 13:05 Novice

Občina Šempeter Vrtojba bo odkupila Hit Šport center

Svetniki šempetrsko-vrtojbenske občine so sinoči dali zeleno luč za odkup športne dvorane in različnih športnih igrišč v kompleksu HIT Šport centra. Občina bo najbrž kar sama zbrala denar v višini 1,2 milijona evrov.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Če se bo izkazalo, da je finančno breme za občino preveliko, ji bo na pomoč priskočila novogoriška mestna občina.

Po pritisku civilne družbe, ki je opozorila, da bo nekaj manj kot tisoč članov različnih športnih klubov in društev ostalo brez vadbenih prostorov, sta občini Nova Gorica in Šempeter Vrtojba s kupcem Hitove dvorane, to je družba Intra Lighting, našli rešitev. Ta je sprva predvidela, da bodo športniki lahko tam trenirali še pet let. Po podrobnejši preučitvi pogodbe, visoke 1,2 milijona evrov, se je izkazalo, da gre za zelo ugodno ponudbo, je povedal župan Milan Turk:

"Na začetku nismo poznali kakšen bo znesek te ponudbe oz. kakšen znesek bi morala občina zagotoviti za odkup teh objektov. Pričakovali smo nekoliko višji znesek glede na velikost objektov. Zavedamo se, da so za uporabnike občine preveliki, so pa širšega regijskega pomena, zato smo zaprosili novogoriško mestno občino, ki ima večji finančni potencial, da bi jih skupaj odkupili. Imamo že skupni Primorski tehnološki park ali recimo čistilno napravo. To ne bi bilo nič nenavadnega."

Takšen športni objekt bi bil, če bi ga občina želela zgraditi sama vsaj pet do desetkrat dražji, je še dodal Turk, ob tem pa povedal, kaj bodo dobili za ta denar:

"Pet tisoč kvadratnih metrov prostorov, ki so namenjeni športni dejavnosti. Vse športne površine brez teniških igrišč. Kar pomeni - veliko košarkarsko, oz. igrišče za rokomet ali odbojko s tribunami in garderobami, atletsko stezo z manjšimi igrišči za badminton ali košarko. Plus spremljajoča pripadajoča zemljišča približno osem tisoč kvadratnih metrov."

Župan Milan Turk je svetnikom tudi zagotovil, da drugi načrtovani projekti v občini ne bodo trpeli na račun tega nakupa.

Nataše Uršič


Zadnji prispevki