Trenutno se predvaja:
20. januar 2021 ob 06:49 Novice

Občina Šempeter-Vrtojba zdaj sama skrbi za odpadke

Občina Šempeter-Vrtojba je z novim letom sama prevzela skrb za zbiranje in odvoz odpadkov prek svojega režijskega obrata.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Večjih sprememb ali težav za zdaj ni, zagotavljajo v vodstvu obrata. So pa iz novogoriške Komunale, ki je do zdaj skrbela tudi za šempetrsko-vrtojbenske odpadke, sporočili, da so prejeli več obvestil o neprimerno odloženih ali nepobranih smeteh.

Razen na enem od ekoloških otokov v Vrtojbi, kjer je bil prenapolnjen zabojnik, drugih posebnosti ali zatrpanosti s smetmi nismo opazili. Podobno menijo tudi naključno mimoidoči: "Kakor je delovalo do zdaj, tako deluje naprej. Pričakujejo uporabniki kakšno spremembo v ceni? "Oh, gotovo se bo spremenila. Nek interes po moje je, da se je to prevzelo. Bomo videli, kako bo."

Kako je z ekološkimi otoki, kaj opažajo prebivalci? "Hvala bogu, zdaj so čisti. Prej smo morali sami čistiti okoli njih. Če bo tako še naprej, bo 'ena-a-s-črtico'."

Manjše tehnične težave sproti rešujejo, novost pa je vse dni v tednu odprt zbirni center na kamionskem parkirišču na nekdanjem Mednarodnem mejnem prehodu v Vrtojbi, pravi vodja režijskega obrata občine Šempeter-Vrtojba, Robert Likar: "Od občanov dobivamo predvsem pozitivne odzive. Ekološki otoki so res precej bolj urejeni. To pa predvsem zato, ker imamo zaposlenega, ki skrbi večinoma samo za urejenost ekoloških otokov."

Odvoz odpadkov teče normalno, čeprav se je na izbor pritožila novogoriška Komunala, dodaja Likar: "Mi smo prek evidenčnega postopka naredili nov razpis in na njem je bil spet najuspešnejši oziroma najugodnejši Frelih, z njim smo podpisali pogodbo, a samo za krajši čas."

Čakajo na odločitev revizijske komisije, cena smetarine za uporabnike pa zagotovo ne bo višja, zagotavljajo še v režijskem obratu Šempetra-Vrtojbe.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki