Trenutno se predvaja:
14. julij 2020 ob 11:04 Novice

Obisk v Hitovih igralnicah bistveno nižji kot pred epidemijo

Hitove igralnice so znova odprli pred mesecem dni. Obisk pa je občutno manjši kot pred epidemijo novega koronavirusa. Zato je še nekaj zaposlenih na čakanju, nekateri pa imajo skrajšan delovnik.
Igralnica Perla v Novi Gorici. Foto: HIT
Igralnica Perla v Novi Gorici. Foto: HIT

Obisk Hitovih igralnic je po ponovnem odprtju sredi junija razpolovljen v primerjavi z enakim obdobjem lani, vendar v okvirih pričakovanj, poudarjajo v družbi. Nekoliko boljši obisk kot na Goriškem je v Kranjski Gori in Šentilju.

V času epidemije, ko so bili igralniško zabaviščni centri zaprti, je predsednik uprave Hita Tomaž Repinc dejal, da družba mesečno beleži 12 milijonov evrov izpada prihodkov. V zdajšnjih razmerah se je ta številka prepolovila. Ugotavljajo, da večje igralnice obiskujejo stalni, zvesti gosti, s katerimi so ostali v stikih tudi v času zaprtja. Več je obiskovalcev iz oddaljenejših pokrajin sosednje države kot iz bližnjih krajev.

Požar v enem od Hitovih hotelov
Požar, ki je v nedeljo zvečer izbruhnil v eni od sob Hitovega hotela Sabotin na Goriškem, je po oceni vodstva omenjenega hotela povzročil za približno 100.000 evrov škode. Policiji je povzročitelj znan, primer obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodvanja tuje stvari, po končani preiskavi in upoštevanju vseh okoliščin - tudi v zvezi s povzročiteljem - pa bodo tožilstvu posredovali pisno poročilo.

Hit več kot 95 odstotkov realizacije ustvari s tujimi gosti. So se pa, kot so povedali, tako gostje kot zaposleni prilagodili novim razmeram, upoštevajo vse preventivne ukrepe in težav ni. Zaradi zmanjšanega obiska jih od skupno 1660 zaposlenih redno dela 1100, približno sto jih je na čakanju, ostali delajo po skrajšanem delovniku.

Ne glede na nove razmere zaradi koronavirusa, pa igralništvo že nekaj let ni več v vzponu in tega ni pričakovati tudi v prihodnje. Zato je Tomaž Repinc že pred dobrim mesecem napovedal, da pripravljajo nove poslovne modele. "Predvsem v Hitu. Če ga primerjamo z ostalimi, ko se je v zadnjih desetih letih trg spremenil, se je mogoče Hit malo premalo spremenil."

Razmišljajo o podobnih poslovnih modelih kot sta Mont v Šentilju in Korona v Kranjski Gori. So ravno prave velikosti in ustvarjajo primeren dobiček. Zato bodo igralniško zabaviščni center Park v Novi Gorici preoblikovali po tem vzoru.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki