Trenutno se predvaja:
26. september 2020 ob 06:00 Novice

Obnavljajo obalno cesto

Obalna cesta je za številne priljubljena sprehajalna in rekreativna pot. Na izolskem odseku so se v tem tednu začela gradbena dela. Vrednost investicije znaša nekaj manj kot 400 tisoč evrov.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Na odseku nekdanje obalne ceste od izolskega avtokampa do dela, ki meji s koprsko občino poteka ureditev kolesarske poti in javne razsvetljave. Izolski župan Danilo Markočič:

"Gre za niz del, ki se bodo nadaljevala vse do piranske občine po Parencani. Skupna vrednost investicije, ki je pridobljena z evropskimi sredstvi je 800.000 evrov. Ta odsek, ki ga izvaja po javnem naročilu CPK, pa je vreden malo manj kot 400.000 evrov. Gre za urbano opremo, ureditev luči, košev za smeti, predvsem pa preplastitev tega dela cestišča."

Dela naj bi se predvidoma zaključila do novembra.

Foto: Radio Koper

Na koprskem delu obalne ceste za zdaj niso predvideli dodatnih del, saj kot pravijo na občini, želijo najprej celovito urediti predel med ustjem Badaševice in Žusterno. Sicer so v okviru prve faze na obalni cesti postavili sanitarni zabojnik, tuše in pitnike za vodo ter urbano opremo, uredili so javno razsvetljavo in območje opremili z videonadzorom. Ko bodo dela med Badaševico in Žusterno končana, se bodo skupaj z izolsko občino lotili dokončne ureditve obalnega pasu med občinama. Pri snovanju tega naj bi upoštevali tudi želje prebivalstva, ki so v akciji osmišljanja ureditve obalne ceste pred dvema letoma izrazili predvsem potrebo po zelenih površinah in športnih infrastrukturah, s čim manjšimi posegi v prostor.

Regionalni prostorski načrt, h kateremu sta pristopili obe občini, naj bi bil predvidoma zaključen do leta 2022.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki