Trenutno se predvaja:
11. februar 2019 ob 12:58Novice

Obnova vasice Slapnik se bo začela, ko bo odkupljena še zadnja hiša

Vasica Slapnik je zaradi medijske izpostavljenosti požela veliko zanimanja, zato je trenutno najbolj obiskana v Goriških brdih. Kot smo že poročali, namerava popolnoma izpraznjeno vas obnoviti zasebni investitor in to pred očmi televizijskih kamer.
Radio Koper/Nataša Uršič|
V skupini Tempo pravijo, da ne morejo podpisovati pogodb s televizijskimi hišami, dokler ne odkupijo vseh hiš v vasi. Foto: Radio Koper/Nataša Uršič

Potek obnove 17 zapuščenih hiš, v katerih bo živelo 17 parov iz 17 evropskih držav, naj bi snemalo ravno toliko evropskih televizijskih hiš. Skupina Tempo, ki je lastnik licence Back to the village – Vrnitev na vas, se skupaj z briško občino trudi pridobiti soglasje še zadnjega lastnika.

BBC je le ena od televizijskih hiš, ki naj bi snemala obnovo zapuščenega Slapnika, so nam pojasnili v skupini Tempo. Pogodbe z ostalimi TV hišami pa bodo lahko podpisovali šele takrat, ko bodo postali lastniki celotne vasi. Zadnji lastnica, ki mora privoliti v prodajo, živi v Avstraliji, zato se je občina Brda aktivno vključila v pridobivanje soglasja, nam je povedal župan Franc Mužič.

"V mesecu, dveh bomo rešili tudi ta problem. Sama občina se je vključila z odvetniško pisarno in računam da bomo to zadevo speljali in nekje konec aprila bi z obnovo začeli."

Kdo je investitor, v skupini Tempo še ne želijo izdati. Po grobih ocenah naj bi ta za odkup 17 hiš namenil milijon evrov, še štiri pa za obnovo. Na občini podpirajo projekt, saj se zavedajo velike promocije Brd. Po besedah lastnika licence Back to the village naj bi obnovo spremljalo milijone gledalcev po Evropi.

"Vsekakor bi želel, da to obnovo snema sam BBC. Tako nam je bilo s strani nosilca tega projekta tudi rečeno, istočasno pa tudi, da bodo to snemale tudi druge nacionalne televizije," je še dejal Mužič.

Občini ni toliko pomembno, katere televizijske hiše bodo obnovo snemale, je dodal Mužič, temveč da investitor z obnovo ohrani kulturno in stavbno dediščino Slapnika. Po obnovi naj bi vasica postala razpršeni hotel.

Nataša Uršič


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki