Trenutno se predvaja:
28. januar 2021 ob 12:43 Novice

Oboleli v Obalnem domu upokojencev z rahlimi simptomi

Foto: Radio Koper/Andrej Šavko
Foto: Radio Koper/Andrej Šavko

Sicer pa se število hospitaliziranih iz domov za starejše občane v izolski bolnišnici zmanjšuje.

V zadnjem tednu je okužbam z novim koranavirusom podlegel tudi Obalni dom upokojencev, kjer pred 13. januarjem okužb niso imeli. Izpeljali so tudi prvo cepljenje, cepilo se je 137 stanovalcev od 179. 17 izmed njih je zbolelo. Od 116 stanovalcev, ki je prejelo drugi odmerek, jih je zbolelo 34. V domu okužb ne pripisujejo cepljenju, je povedala vodja zdravstvene nege in oskrbe Mirjana Grižon, ki je izpostavila, da oboleli nimajo večjih težav:

"Simptomi so rahli in se lahko lepo vzdržuje njihovo trenutno zdravstveno stanje brez večjih posegov.
V domu so vzpostavili tudi rdečo cono, ki so jo še povečali, da so naredili ustrezen prostor za obolele s covidom-19."

Kadrovska slika je zaradi obolelih zaposlenih nekoliko manjša, vendar so dobili pomoč, je povedala Grižonova: "Na pomoč so nam priskočili zaposleni iz drugih domov. Tudi študenti. Imamo pomoč tudi iz naših drugih enot, ki so bile predvidene v primeru okužbe."

Interes za cepljenje se med zaposlenimi povečuje, čakajo na nove odmerke, sicer pa se jih je cepilo 27. V ptujski enoti doma v Kopru imajo trenutno pozitivnih 15 stanovalcev, trije so na bolnišničnem zdravljenju. Zaradi okužbe s covidom-19 je odsotnih devet sodelavcev. V domu Danica v Gažonu pa zaenkrat nimajo okužb ne med stanovalci ne med zaposlenimi.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki