Trenutno se predvaja:
2. april 2020 ob 09:42 Novice

Od danes naprej zapora mostu čez Tolminko

Gradbeniška in infrastrukturna dela se kljub izrednim razmeram nadaljujejo. Tudi v Tolminu, kjer obnavljajo most čez Tolminko, po katerem poteka državna cesta Idrija-Tolmin. Danes ga za večino prometa tudi zapirajo.
Po zdajšnji zapori za avtobuse in tovorni promet bodo maja cesto zaprli za ves promet.  Foto: BoBo
Po zdajšnji zapori za avtobuse in tovorni promet bodo maja cesto zaprli za ves promet. Foto: BoBo

Zaradi večjih gradbenih del bo most čez Tolminko tri tedne zaprt za avtobuse in tovorni promet, v maju pa načrtujejo zaporo za vsa vozila. Tomaž Willenpart iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo: "Če se le da, skušamo dela izvesti v popolni zapori. Faza hidroizolacije in faza asfaltiranja sta namreč taki, da zelo vplivata na trajnost objektov. Če lahko hkrati uredimo celotno širino objekta, potem je trajnost objekta boljša in daljša."
Obvozi so urejeni. Vodja oddelka za okolje in prostor na tolminski občini, Sanja Levpušček Sivec, pa opozarja: "Največ težav bodo najbrž imeli domači gospodarstveniki s povezavo med poslovno cono na Logu in poslovno cono v Poljubinju."

V obnovo mostu so sicer vključeni nov podporni zid, rekonstrukcija ceste in razširitev pločnika. "Projekt vsebuje temeljito obnovo objekta, vključno z nosilno in voziščno konstrukcijo."

Pri obnovi sodeluje tudi Komunala Tolmin, ki obnavlja povezavo kanalizacije med Žabčami in Tolminom. Direktor Komunale Berti Rutar: "Na most se bo pritrdila kanalizacijska cev, na enem delu mostu pa bo urejeno tudi črpališče."

Sicer pa trenutna situacija v državi vpliva na potek gradnje. Izvajalci se sicer trudijo, da dela potekajo čim bolj nemoteno, a Willenpart izpostavlja predvsem težjo dobavo gradbenih materialov.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki