Trenutno se predvaja:
14. oktober 2020 ob 14:32 Novice

Okuženi tudi zaposleni v šempetrski bolnišnici

S koronavirusom so okuženi tudi štirje zaposleni v šempetrski bolnišnici. Rezultati testov - včeraj so jih opravili pri 60 zaposlenih, so pokazali, da novih okuženih med osebjem za zdaj ni.
Foto: Primorske novice/Leo Caharija
Foto: Primorske novice/Leo Caharija

Splošna bolnišnica v Šempetru pri Gorici je sicer s sinočnjim odprtjem akutnega oddelka postala ob usmeritvah ministrstva za zdravje del slovenskih covid bolnišnic prvega reda. To pomeni, da se bodo na oddelku s 15 posteljami zdravili bolniki z bolezenskimi znaki koronavirusa. Zdravstvenega osebja je za delo na covid oddelku in kljub najnovejšim okužbam med zaposlenimi za zdaj dovolj, zagotavljajo v vodstvu šempetrske bolnišnice.

Covid oddelek za akutno in negovalno obravnavo šteje skupaj 25 - za zdaj praznih - postelj, zmogljivosti pa lahko povečajo vsaj še za deset dodatnih akutnih obravnav, pojasnjujejo v vodstvu šempetrske bolnišnice.

Odgovorna za strokovno-medicinske zadeve Dunja Savnik Winkler: "Osebje, ki smo ga sestavili že za to noč, torej zdravstvena nega prihaja večinoma iz internistične službe, medicinski kader, to so internisti splošne medicine, ki bodo zagotavljali neprekinjeno zdravstveno varstvo na omenjenem oddelku."

Je pa prišlo v zadnjih dneh do okužbe z novim koronavirusom pri štirih zaposlenih v bolnišnici, vsi so doma v izolaciji, med njimi medicinska sestra z oddelka ortopedije izkazuje znake bolezni, dodaja Savnik Winklerjeva: "Včeraj smo opravili 60 testiranj zaposlenih, ki so bili v morebitnem stiku z obolelimi, in vsi testi so negativni, kar pomeni, da so ob upoštevanju vseh varoval danes vključeni v vse procese dela."

V vodstvu šempetrske bolnišnice si obetajo, da bodo poleg covid dejavnosti še naprej v enakem obsegu opravljali tudi specialistično-ambulantno dejavnost. Toda iz vrst zaposlenih prihajajo opozorila o že kar nevzdržnih razmerah - ne samo zaradi delovnih obveznosti in pomanjkanja kadra, ampak tudi zaradi odnosov v bolnišnici.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki