Trenutno se predvaja:
14. junij 2019 ob 13:08 Novice

Olimpijski bazen do septembra zaprt

Javni zavod za šport Koper bo jutri zaprl Olimpijski bazen Koper. V tem času bodo odpravili napake, ki so nastale zaradi hitenja in redna letna vzdrževalna dela.
Radio Koper
Plavalci so kmalu poročali o zelenih algah in pomanjkljivostih v bazenu. Foto: Mestna občina Koper

Olimpijski bazen Koper bo po zadnji tekmi državnega prvenstva v vaterpolu med domačim Vaterpolo društvom Koper 1958 in ekipo AVK Triglav Kranj, ki bo jutri, zaprl vrata.

Bazen so uradno odprli tik pred volitvami lani, v uporabo kopalcev in plavalcev pa so ga predali šele v začetku marca letos. Plavalci so kmalu poročali o zelenih algah, ki so se nabirale na dnu bazena ter o napakah, ki so se pokazale kmalu po odprtju. S pročelja stavbe je morala občina odstraniti tudi napis in znak Olimpijski, saj nista bila v skladu s pravili.

Do predvidoma septembra, ko bodo končana vsa vzdrževalna dela in odpravljene napake, bodo obiskovalke in obiskovalci lahko uporabljali bazen v Žusterni. Ta konec tedna se namreč uradno začenja kopalna sezona na kopališču v Žusterni, delovati bo začel center vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper. Kopališče bo obratovalo vsak dan med 8. in 20. uro, bazen pa med 10. in 18. uro. Letošnja novost na kopališču bodo ležalniki in senčniki.


Zadnji prispevki