Trenutno se predvaja:
20. januar 2021 ob 12:30 Novice

Osrednja koprska knjižnica se ob okrogli obletnici za začetek posveča mladim

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja ima ob svoji sedemdesetletnici, ki jo praznuje letos, kar nekaj načrtov, s katerimi želi prispevati k dvigu bralne kulture. Najprej se bodo posvetili mladim. Zanje so pripravili natečaj, ki se začenja prav danes.
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc
Foto: Radio Koper/Ivana Zajc

Natečaj z naslovom Po poti ustvarjalnosti - mladi pišejo, je, kot pove ime, namenjen ustvarjalnosti mladih, pojasnjuje njegova skrbnica Tina Saražin in pojasni: "Na natečaj se lahko prijavijo mladi med 15 in 25 let, pisali bodo kratke zgodbe. Hkrati pripravljamo tudi štiri delavnice kreativnega pisanja in kreativnega branja, ki bodo potekale februarja."

Za spodbuden začetek bodo poskrbeli danes popoldan, ko so v goste povabili pisatelja Gorana Vojnovića. Beseda bo o njegovem romanu Figa, ki je književno delo, predpisano za letošnjo maturo. S pisateljem se bodo prek spletne povezave pogovarjali srednješolci iz koprskih srednjih šol in iz novogoriške gimnazije.

Izid natečaja napovedujejo za september, ko bodo razglasili dva nagrajenca v dveh starostnih kategorijah. Tina Saražin je povedala: "Nagrajeni zgodbi bosta predstavljeni v dveh literarnih večerih. Oba bosta tudi objavljena na naši spletni strani."

Zgodbe bomo tako lahko prebirali že sredi septembra.

Neva Zajc


Zadnji prispevki