Trenutno se predvaja:
20. februar 2020 ob 12:43 Novice

Parkiranje ob in pod izolskim zdravstvenim domom vse večji izziv

Parkirišče ob izolskem zdravstvenem domu in garaža pod njim sta premajhna za vse obiskovalce in zaposlene. Zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov prihaja do konfliktov med vozniki, reševalna vozila pa se težko prebijajo v gneči parkiranih vozil.
Vedno polno parkirišče ob ZD Izola. Foto: Radio Koper/Jasna Preskar
Vedno polno parkirišče ob ZD Izola. Foto: Radio Koper/Jasna Preskar

Obisk v izolskem zdravstvenem domu se povečuje, več je tudi zaposlenih. Njihovo število se je do danes zvišalo za skoraj petdeset. Za vse ni dovolj parkirišč, zato bo treba nekaj ukreniti, pravi vršilec dožnosti direktorja Evgenij Komljanec. "Tam vozijo služba nujne medicinske pomoči in rešilci. Ker gre za slepo cesto, se ne da iti naokrog. Velikokrat pride do zamaška, kar predstavlja problem za intervencije, pa tudi obiskovalci dejansko nimajo kje parkirati."

Parkirne stiske ne zmanjšuje niti garažna hiša. Komljanec: "Sama garažna hiša ni javna, ampak občinska. Notri so lastniška oziroma najemna parkirišča in se zanje plačuje najemnina, tako da garaža ni odprta za javnost."

Komljanec vidi rešitev v razširitvi ali nadzidavi parkirišča in v krožnem prometu. Na težave s parkiranjem je sicer na seji občinskega sveta opozoril svetnik Dušan Ambrož: "Moja misel je vključevala tudi možnost, da bi izrabili prostor v parkirni kleti. Razlago ste slišali. Ampak vsaka pobuda je dobra!"

Ambrož računa na podporo župana in upa, da bodo na občini uredili tudi ta problem.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki