Trenutno se predvaja:
21. avgust 2019 ob 11:01 Novice

Pipistrelovo letalo končalo v jezeru (video)

V podjetju Pipistrel so se pisno odzvali na poročanje medijev o strmoglavljenju njihovega letala na Norveškem pred tednom dni. Bo nesreča vplivala na norveške načrte glede elektrifikacije zračnega prometa?
Radio Koper
Potnika se pri pristanku v jezeru nista poškodovala. Foto: insideevs.com

Kot so zapisali v sporočilu v angleškem jeziku, prve ugotovitve kažejo na izgubo moči motorja, kar je povzročilo prisilni pristanek na jezeru. Pri pristanku v vodi ni prišlo do visokonapetostnega šoka, potniki pa pri tem niso bili poškodovani. Kot so še zapisali, so aktivirali svojo skupino strokovnjakov, preiskovalnim organom pa nudijo pomoč pri preiskavi incidenta.

V Pipistrelovem norveškem podjetju so, kot poročali v radijskih informativnih oddajah, želeli pokazati, kako uspešno je lahko električno letalo. Na predstavitev so povabili ministra za okolje in državno sekretarko, ki se je nato odpravila še na polet s predsednikom uprave podjetja. Zaradi odpovedi motorja je pilot pristal na bližnjem jezeru. Oba potnika sta na kopno priplavala nepoškodovana. Mediji še poročajo, da bo dogodek vplival na norveške načrte z uvajanjem električnih letal.

Andrej Šavko


Zadnji prispevki