Trenutno se predvaja:
29. maj 2020 ob 13:41 Novice

Piran: prihodnja seja čim prej

Piranski občinski svetniki sinoči niso uspeli obravnavati vseh točk dnevnega reda. Največ časa, dobro uro in pol, so sicer porabili za razpravo o dnevnem redu in zapisnikih prejšnjih sej.
Foto: Arhiv RTV SLO
Foto: Arhiv RTV SLO

Kot je zagotovil župan Đenio Zadković, bodo prihodnjo sejo sklicali čim prej. V prvi vrsti jo bodo namenili ukrepom za blaženje letošnje krize v turizmu. Svetniki županu sicer očitajo, da bi sejo o tem moral sklicati že pred mesecem dni, kar so tudi zaman zahtevali. Zadkovič odgovarja, da so poskrbeli za pomoč ogroženim občanom in naredili vse za zamejitev širjenja koronavrusa.

Piranski svetniki so zavrnili sklep o določitvi parkirišč in parkirnin na območju občine. V času krize se jim predlagano zvišanje nekaterih parkirnin ni zdelo primerno. Prav tako niso podprli županovega predloga, da bi poveljniku oziroma poveljnici civilne zaščite dodelili mesečno nagrado v višini 492 evrov neto. Delo poveljnice Marine Sorta med pandemijo so sicer soglasno pohvalili. Vendar zahtevajo, da se to mesto zaradi obsega dela sistemsko uredi. Takšno rešitev podpira tudi Sorta. In pojasnjuje, da to mesto zahteva celega človeka.

Občinski svetniki so med drugim podprli poročilo nadzornega odbora. Pri postopkih za dozidavo zdravstvenega doma v Luciji denimo, ni ugotovil nobenih nepravilnosti. Za letos pa, med drugim, predlagajo izredno revizijo podjetja Okolje za zadnja tri leta. Prva občinska nadzornica Divina Čelhar pojasnjuje, da želijo na ta način dobiti jasno sliko o stanju podjetja pred njegovo morebitno dokapitalizacijo.

Odločitev o reviziji bodo sicer sprejeli na osnovi poročil revizij poslovanja, ki že potekata v Okolju. Ena za obdobje pred nastopom novega vodstva, druga, notranja, pa za leto 2019.

Lea Širok


Zadnji prispevki