Trenutno se predvaja:
15. januar 2021 ob 07:00 Novice

Piranski svetniki danes tudi o skupni občinski upravi

Predlog o skupni občinski upravi bodo na popoldanski seji prvi obravnali piranski svetniki. Prav tako v prvem branju bodo potrjevali predlog letošnjega proračuna. Načrtovanih je 34 milijonov evrov prihodkov in dobrih 31 milijonov odhodkov.
Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Med prihodki je tudi dober milijon devetsto tisoč evrov iz državnega in evropskega proračuna, od katerega bo slaba petina namenjena ureditvi ribiškega pristanišča Seča.

Piranska občina letos načrtuje tudi zadolžitev v višini dveh milijonov 300 tisoč evrov. Ta denar nameravajo porabiti za nakup Apolonijeve palače v Piranu, ureditev morskega del Doma vodnih športov, za gradnjo prizidka sečoveljske osnovne šole in sanacijo strehe skladišča soli Grando v Portorožu.

Letos bodo nadaljevali z gradnjo kanalizacijski sistemov, čistilnih naprav in urejanjem cest, za kar so skupaj namenili okrog pet milijonov evrov. Preverili bodo možnosti gradnje garažne hiše pod piranskim stadionom. Za novi vrtec Lucija naj bi bil letos pripravljen idejni projekt. V Piranu načrtujejo urediti štiri neprofitna stanovanja. Začeli bodo pripravljati dokumentacijo za nujno potrebno novo piransko pokopališče. Med ostalim je v predlogu proračuna milijon tristo tisoč evrov namenjenih dokapitalizaciji javnega podjetja Okolje, ki se že vrsto let sooča z visoko zadolženostjo in posledično vse slabšo plačilno sposobnostjo.

Podoben znesek je bil za isti namen rezerviran tudi v lanskem proračunu, a je takrat že sama rezervacija vsote za dokapitalizacijo Okolja naletela na ostro nasprotovanje predvsem svetnikov stranke Gibanja za občino Piran.

Lea Širok


Zadnji prispevki