Trenutno se predvaja:
11. januar 2019 ob 15:40Novice

Po neuspešni dražbi negotova prihodnost hotela Lucija na Mostu na Soči

Potem ko se včeraj javne dražbe hotela Lucija na Okrajnem sodišču v Tolminu ni udeležil noben kupec, čeprav je bila vplačana ena varščina, ni jasno, kaj bo s hotelom na Mostu na Soči v prihajajoči sezoni.
BoBo
Na dražbi se kljub vplačani varščini ni pojavil noben kupec. Solastnik Vilijem Urh ugiba, da morebitni kupec čaka na znižanje cene ob naslednji dražbi. Foto: BoBo

Kompleks je sicer ocenjen na 991 tisoč evrov, izklicna cena pa je bila 694 tisoč evrov. Upnik – javni sklad za regionalni razvoj in razvoj podeželja bo v prihodnjih šestih mesecih že petič v zadnjih letih predlagal novo prodajo, tokrat po izklicni ceni 50 odstotkov od ocenjene vrednosti, torej slabega pol milijona evrov.

Hotel z 19 sobami, zgrajen leta 1963 in obnovljen po letu 2000, stoji na idilični lokaciji sotočja Idrijce in Soče na Mostu na Soči. Na dražbi je pristal, potem ko lastnika – brata Jordan in Viljem Urh, ki sta hotel pred 20 leti kupila od družbe Kompas Hertz, – nista uspela odplačevati posojila, ki sta ga leta 2001 dobila od javnega sklada za regionalni razvoj in razvoj podeželja za obnovo hotela.

Viljem Urh: "Ko smo hotel obnavljali, je bil pač projekt, da bi skupaj s šolo tu odprli nek izobraževalni center, šolo za gostinstvo, a je projekt zamrl. Nimamo zimske sezone, sredstev za plačilo dolga enostavno ni. Mi smo večkrat kontaktirali razvojni sklad, da bi zadevo reprogramiral, pomagal z odpisom obresti, vendar pri njih ni razumevanja."

Dodatna težava je zagotovo, da se je na dražbi vedno prodajal zgolj hotel z manjšim delom dvorišča, a brez celotnega vrta za hotelom ob jezeru ter celo brez dostopa in parkirišča, ki je v lasti bratov Urh.

Ozadja o tem, kdo je vplačal varščino, a se na dražbi nato ni pojavil, Viljem Urh ne pozna. "Da bi jaz vedel, da bi bil iz tega področja, težko verjamem, ker bi se verjetno slišala ali bi se javil vsaj za ogled hotela, na ogledu ni bilo nikogar."

Morda gre za špekulacije, še ugiba Urh, ali pa zgolj čaka, da bo cena na naslednji dražbi še bolj padla – pod pol milijona evrov.

Urh sicer še vedno optimistično načrtuje odprtje hotela maja. "Razpisali bomo delovna mesta, poskušali najti kakšnega partnerja, ki bi prevzel vodenje hotela, da bi izpeljali vsaj glavno poletno sezono."

Mariša Bizjak


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki