Trenutno se predvaja:
17. junij 2019 ob 17:36 Novice

Počitnice so pred vrati, novogoriški mestni bazen pa še vedno pušča

Kje pušča, še niso odkrili, menijo pa, da pod bazensko školjko, zaradi česar bo popravilo zahtevno. Upajo, da bodo kopalce lahko sprejeli konec junija.

Foto: Nataša Uršič

Kopalna sezona v novogoriškem mestnem bazenu bi se morala začeti v prvih dneh junija, vendar bodo vrata kopališča ostala še nekaj časa zaprta, ker bazen pušča. V zavodu za šport, ki ga upravlja, še vedno ugotavljajo vzroke za težave. Po prvih ocenah strokovnjakov naj bi voda odtekala na dovodnih ceveh pod bazensko školjko, kar pomeni, da popravilo ne bo enostavno.

Direktor zavoda za šport Uroš Jug negotovo napoveduje, kdaj bo mestni bazen odprl vrata: "Na žalost je iz bazena odteka veliko vode. Strokovnjaki iščejo rešitve, kako bi to sanirali. Ker je to zahtevnejši poseg, je način sanacije težji in upamo, da nam bo do konca junija uspelo."

Na bazenski školjki ni vidnih razpok. Kje natančno voda odteka, je po Jugovih besedah težko ugotoviti. "Prihaja do večjega odtekanja vode. Govorimo o 30 kubičnih metrih na uro. To so ogromne količine vode in takšnega stroška si ne moremo privoščiti."

Tudi ko bodo strokovnjaki ugotovili vzrok puščanja se kopalna sezona še ne bo mogla začeti.

"Celo ploščad je treba razkužiti in razčistiti. Ker so po njej vozili s tovornjaki, je higienski standard ogrožen. Najprej je treba vse popolnoma očistiti in potem se lahko začne s polnjenjem vode. Za napolniti bazen pa potrebujemo dva do tri dni."

Novogoriški mestni bazen je bil zgrajen pred 24 leti, na leto ga povprečno obišče 30 tisoč ljudi. Kot je znano, bodo ob njem zgradili še pokritega. Gradnja bi se sicer morala že začeti, vendar se je nova občinska garnitura odločila, da bodo vanj umestili dvižno dno, za kar pa morajo spremeniti prvotne gradbene načrte.

Nataša Uršič.


Zadnji prispevki