Trenutno se predvaja:
17. februar 2020 ob 12:47 Novice

Počitniški teden primeren tudi za smučarske tečaje

Tokratne zimske počitnice šolarjem v nižinah ne ponujajo zimskih radosti. Mnogi bodo zato zimsko idilo poiskali na smučiščih. Tudi na Kaninu, kjer štiri metre debela snežna podlaga ponuja idealne pogoje za smuko.
Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak
Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

Kanin dnevno obišče okrog 500 smučarjev, v počitniškem tednu pričakujejo še večji obisk. Nataša Tratnik iz službe za marketing in trženje v Javnem zavodu Sončni Kanin:

"Lani nas je v času zimskih počitnic obiskalo 5000 gostov in glede na to, da smo decembra prejeli zadostno pošiljko snega in nam je vreme letošnjo zimsko sezono naklonjeno ter na podlagi zasedenosti nastanitvenih kapacitet v Bovcu, pričakujemo v zimskih počitnicah več gostov kot lani."

Zimske počitnice so odlična priložnost za smučarske tečaje. Kar 120 otrok danes začenja s tečaji v Alpski šoli Bovec. Učitelj smučanja Jernej Skok:

"Začenjamo počitniški tečaj Bovec smuča, ki bo zaenkrat tudi naš največji. Praktično se nam dogaja, da že peto leto vsak tečaj, ki ga organiziramo, je tudi največji."

Za tokratne počitnice so pripravili le smučarske tečaje, še dodaja Skok:

"Sigurno naslednje leto je prioriteta, da tudi deskanje vzpostavimo. Tudi že zaradi naših otrok, ki so celo leto z nami, da poskusijo tudi deskanje. Da so v stiku z vsemi športi, ki se lahko pozimi dogajajo."

Prvi počitniški teden bodo na Kaninu v soboto zaključili s festivalom elektronske glasbe.

Meta Škvarč.


Zadnji prispevki