Trenutno se predvaja:
19. avgust 2019 ob 10:42 Novice

Podružnična šola in vrtec Bukovica v novi podobi

Občina Renče-Vogrsko je že ob koncu šolskega leta začela z dvema investicijama, ki se zaključujeta v teh dneh - energetsko sanacijo stavbe in rekonstrukcijo vrtčevskih prostorov.
Pixabay|Delovni zvezki bodo odslej brezplačni tudi za drugošolce.
Učenci in otroci renške podružnične šole in vrtca v Bukovici bodo prvega septembra vstopili v popolnoma prenovljeno stavbo in prostore. Foto: Pixabay

Vrtec v Bukovici so zgradili leta 1980, dvanajst let kasneje pa še prizidek podružnične šole, ki je od matične oddaljena le nekaj kilometrov. Šolo in vrtec, ki sta v celoti pritlične zasnove obiskuje približno sto otrok. Zaradi dotrajanosti stavbe in neustrezne fasade je bil skrajni čas, da se je začela sanacija, pove ravnatelj Bogomir Furlan.

"Stavba je bila že dotrajana, okna popolnoma. Kurilnica je bila potrebna obnove. Tudi fasada je bila problematična. V telovadnici smo imeli ves čas plesen. Skrajni čas je bil, da se je začela sanacija."

Za energetsko sanacijo fasade in zamenjavo stavbnega pohištva ter sistema za ogrevanje s toplotno črpalko ter zamenjavo varčnih svetil bo občina namenila skoraj 300 tisoč evrov. 75 bodo dobili povrnjeno s strani države in Evropske unije.

Druga investicija v vrednosti približno sto tisoč evrov, ki se v teh dneh tudi končuje pa je rekonstrukcija vrtca. Širitev je potrebna saj ena skupina otrok zaradi pomanjkanja prostora gostuje v matični šoli. Gradnja bo potekala po fazah pojasni župan Tarik Žigon.

"Predvidene so tri faze. Rekonstrukcija je prva faza. Druga faza je dodatna razširitev vrtca, tretja pa je celovita prenova zunanje okolice, ko bo stavba dejansko zaključena."

S pravkar končano rekonstrukcijo pa so naredili že vse potrebne inštalacije za dodatni prostor. To sprva niso načrtovali zato se utegnejo gradbena dela zamakniti za nekaj dni. Kar pomeni, da bodo otroci v začetku septembru obiskovali vrtec v sosednji občinski stavbi.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki