Trenutno se predvaja:
11. januar 2021 ob 12:04 Novice

Policisti stavko simbolično začeli na Fernetičih

Stavka zaposlenih v policiji, ki se je začela danes, je v prvi vrsti posledica anemičnosti in neodzivnosti vlade, pravi predsednik Policijskega sindikata Slovenije Rok Cvetko.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Stavkovne zahteve sindikata bi vlada po njegovem mnenju lahko rešila v nekaj dneh. V času stavke policisti opravljajo naloge za preprečevanja širjenja epidemije. Kot so povedali na koprski policijski upravi, na mejnih prehodih policisti opravljajo redno kontrolo.

Člani policijskega sindikata Slovenije so simbolično začeli stavkati na ledeno mrzli burji na kontrolni mejni točki z Republiko Italijo na Fernetičih. Predsednik Rok Cvetko poudarja, da izbor lokacije ni naključen: "Gre za točko, ki je bila zaradi ukrepov preprečevanja širjenja nalezljive bolezni vzpostavljena še pred uradno razglasitvijo epidemije v Sloveniji. S tem želimo pokazati, da bomo policisti predpisane ukrepe za preprečevanje covida-19 tudi dosledno izvajali."

Drugi razlog pa je ta, da gre za eno od točk, na kateri so se devet mesecev borili za vzpostavitev primernih delovnih pogojev za delo policistov: "Ta trenutek lahko z zadovoljstvom ugotovimo, da nam je pred približno tremi tedni s pomočjo Ministrstva in vodstva Policije vendarle uspelo zagotoviti razmere, v katerih se lahko to delo opravlja."

Zagotovo niso optimalne, dodaja, so pa na vsak način bistveno boljše, kot so bile prej.

Sabrina Mulec


Zadnji prispevki