Trenutno se predvaja:
19. november 2020 ob 13:00 Novice

Pomoč primorskim otrokom pri šolanju na daljavo

Šolarjem, ki potrebujejo učno pomoč pri pouku na daljavo, pomagajo tudi v obalnih mladinskih centrih. Obenem otrokom in mladostnikom nudijo pomoč ob različnih stiskah, oblikujejo pa tudi vsebine za kakovostno preživljanje prostega časa.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V Petki, dnevnem centru za otroke in mladostnike v Kopru, ki ima od septembra nov sedež na Gregorčičevi ulici v centru mesta, spremljajo na daljavo osemnajst šolarjev. Center je most med šolami in družinami, ki potrebujejo različne oblike pomoči, pravi vodja programa Urška Prinčič:

"Večina uporabnikov, s katerimi trenutno delamo, so starejši osnovnošolci. Nekateri se bolje znajdejo, drugi malo manj. Veliko časa namenimo temu, da jih naučimo uporabe spletne učilnice, pošiljanja dokumentov, tu smo zato, da nas lahko vprašajo za pomoč pri tistih nalogah in obveznostih, katerim sami niso kos, lahko dobijo dodatno razlago, sami izpostavljajo ravno ta problem, da jim manjka razlaga v živo."

Dodatno podporo potrebujejo predvsem otroci in mladostniki iz ranljivih skupin:

"Po dosedanjih izkušnjah beležimo tudi primere posameznih hudih čustvenih stisk, od osamljenosti, slabših razpoloženj ... Smo tu tudi zato, da otrokom omogočimo varen prostor, kjer se lahko zaupajo in poiščejo pomoč."

Za šolarje so obenem na spletu pripravili tudi smernice za aktivnosti med prostim časom in delavnice. Različne dejavnosti in spletne klepetalnice, saj si mladi predvsem želijo pogovorov, so vzpostavili tudi v Mladinskem Epicentru v Piranu, kjer pri učenju na daljavo pomagajo 15 učencem iz različnih šol v piranski občini.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki