Trenutno se predvaja:
8. julij 2020 ob 13:27 Novice

Ponudb za študentsko delo iz dneva v dan več

V slovenski Istri je bilo v preteklih letih veliko priložnosti za dijake in študente, da si priskrbijo poletno delo. Negotova situacija zaradi novega koronovirusa pa je zaustavila raznovrstno turistično ponudbo ob morju.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Posledično je okrnjena tudi ponudba številnih podjetij, ki so poleti študentom omogočila zaposlitev.

Ankaranska občina vsako leto omogoči študentom delo na kopališčih, ki jih sama upravlja. Tudi dijaki in študentje, ki so v preteklih letih delali na kopališčih v Ankaranu, so bili zaskrbljeni, saj niso vedeli, če jim bodo razmere sploh dopuščale poletno delo, je povedala dijakinja Lea: "Tu sem že štiri leta in sem računala, da sem toliko časa in da me bodo vzeli tudi letos. Bolj me je skrbelo, kako bo letos tu na plaži, če bo sezona in koliko kopalcev bodo sprejeli."

Tudi študentka Sara je opozorila, da je bila največja skrb, kdaj in kako bodo lokali na kopališču zaživeli: "Povpraševanje študentov pa je bilo letos večje kot v preteklem letu. Več se jih je za delo tudi prijavilo."

Lani jih je na kopališču v Valdoltri delalo šest, kar je bilo premalo glede na potrebe dela, letos jih je več: "Tudi več jih bomo potrebovali. Slovenski turisti, ki so prej hodili na Hrvaško ali v druge države, so ostali doma."

Na splošno pa je ponudb za poletno delo v slovenski Istri manj kot v preteklih letih, izpostavlja Karmen Vodovnik iz E-študentskega servisa, ki ima 19 poslovalnic po Sloveniji: "Gospodarstvo počasi okreva. Iz dneva v dan je več ponudb za delo, kar pomeni, da je na Obali največ ponudb v gostinstvu in turizmu."

Vodovnikova še svetuje, da se dijaki in študenti tudi sami obrnejo na morebitne ponudnike, povprašajo znance, ker vsi potreb po študentskem delu ne posredujejo študentskim servisom.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki